O echipă de aventurieri a străpuns SUA de la Atlantic până la Pacific în puţin peste 24 cu un Mercedes-AMG E 63

6 Decembrie 2019, 08:02
Denis Godorozea
Trei aventurieri americani au stabilit un record irealizabil, reuşind să parcurgă întreg teritoriul SUA, de la Atlantic la Pacific, în doar 27 ore. Reţeta este, aparent simplă, or cei trei tineri au fost acompaniaţi de un Mercedes-AMG E 63 modificat, însă provocarea a fost una crâncenă.
Aventurierii Arne Toman, Doug Tabbutt şi Berkeley Chadwick au pornit din Manhattan, New York la 12:57, la data de 10 noiembrie 2019. În 27 ore şi 25 minute cei trei tineri au ajuns la hotelul Portofino, destinaţia finală din Los Angeles, parcurgând un total de 2,825 mile, sau circa 4546 kilometri în total, la bordul unui Mercedes-AMG E 63 de generaţie precedentă, modificat ca să livreze un total de 700 CP.
Pe întreaga durată a călătoriei, viteza medie indicată de cei trei a fost de circa 165 km/h, iar şoferii au reuşit să nu să se abată de la regulamentul circulaţiei rutiere, astfel încât nici unul dintre cei trei nu s-a ales cu vreo amendă în timpul călătoriei, iar asta deşi regulamentul şi restricţiile variază în dependenţă de stat în SUA, iar ţara nu este împânzită cu autostrăzi fără limite de viteză, precum autobahn-urile germane.
De altfel, recordul stabilit de cei trei este unul absolut fantastic, or aventurierii au reuşit să doboare cu mult recordul precedent, stabilit în 2013, când Ed Bolian şi Dave Black au parcurs întreg teritoriul SUA în 28 ore şi 50 minute. Mai mult, fantastic recordul este pentru că o astfel de aventură a fost în centrul istoriei peliculei Need for Speed din 2014, când eroul lui Aaron Paul, Tobey Marshall, a parcurs un traseu similar de pe Coasta de Est spre California la bordul unui Ford Mustang Shelby GT modificat. Apropo, protagonistul Need for Speed a avut nevoie de mai mult timp şi mai mulţi asistenţi în timpul călătoriei! :)
Pentru a ajunge din New York în Los Angeles în cel mai scurt timp, cei trei aventurieri au ales traseul I-80, care urmează din statul New York prin statele Pennsylvania, Ohio, Indiana, Illinois, Iowa şi Nebraska, de unde au urmat pe traseul I-76 spre statul Colorado, de unde au ales traseul I-70 prin statul Utah, ultimul traseu fiind I-15, care traversează statele Utah, Nevada, cu destinaţia finală Los Angeles. De menţionat, că pe toate aceste trasee sunt impuse limite de viteză de 70 sau 80 mph, echivalentul a 112 km/h şi, respectiv, 128 km/h. Amintim că viteza medie pe întreaga călătorie a fost de circa 165 km/h, iar maximă stabilită de 310 km/h. Bineînţeles, ilegal. Chiar şi aşa, cei trei tineri nu au fost stopaţi niciodată de poliţie, utilizând aplicaţia de navigaţie Waze pentru a afla despre prezenţa maşinilor de poliţie din timp, dar şi radare personale şi binoclu.
Maşina utilizată de echipă nu a fost una tocmai simplă — aventurierii au optat pentru un Mercedes-AMG E 63 W212, modificat, motorul căruia livrează 700 CP. Pe lângă surplusul de putere, maşina a fost echipată cu dispozitive terţe de navigaţie, radare, dar şi un rezervor adiţional de combustibil de 180 litri, pentru a reduce la maxim posibil pauzele pentru alimentare cu combustibil.
Cursa a devenit renumită timp de câteva decenii în SUA. Fiind ilegală, mai mulţi entuziaşti se aventurează să stabilească recorduri de timp pentru a parcurge întreg teritoriul Statelor Unite. Cei trei tineri din relatarea de astăzi au reuşit să scape fără amenzi pe durata călătoriei, iar recordul stabilit de ei, cu siguranţă, se va menţine în top încă pentru cel puţin câţiva ani.
Mai jos vă invităm să urmăriţi un video dedicat aventurii lui Arne Toman, Doug Tabbutt şi Berkeley Chadwick, cu relatările lor personale şi mai multe detalii despre trăirile aventurierilor pe parcursul călătoriei.
0
3,919
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!