O localitate din România a renunţat complet la autobuze cu motoare termice în favoarea celor electrice

17 Decembrie 2019, 13:41
Denis Godorozea
Oraşele din România optează tot mai mult pentru mijloace de transport ecologice — autorităţile locale s-au lansat într-o campanie amplă de modernizare a parcurilor de transport public, unităţile rulate cu motoare termice fiind înlocuite cu autobuze noi, 100% electrice. Primul oraş care a lansat pe drumurile publice autobuze electrice a fost Cluj-Napoca, iar orăşelul Turda devine primul oraş din România prin care vor circula doar autobuze electrice.
Astfel, săptămâna aceasta în oraşul Turda din judeţul Cluj au fost puse în circulaţie 20 autobuze noi, cu propulsie 100% electrică, înlocuind, astfel, vechea flotă de unităţi de transport public. Electrobuzele au fost livrate de compania cehă Sor. Nivelul de echipare al noilor mijloace de transport include un sistem de aer condiţionat, conexiuni Wi-Fi internet, sistem de navigaţie GPS, camere video şi sistem de bilete electronice.
De menţionat, că autorităţile locale din România optează tot mai des pentru mijloace de transport ecologice. Cea mai mare flotă de autobuze electrice aparţine acum oraşului Cluj-Napoca, unde circulă 41 autobuze electrice. În viitorul apropiat, însă, alte trei oraşe din România îşi vor suplini flota de autobuze cu vehicule electrice, iar autorităţile de la Bucureşti planifică să lanseze pe drumurile publice nu mai puţin de 100 autobuze electrice.
0
1,425
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!