Premieră: noile sportcar-uri de performanţă Audi RS5 şi Audi RS5 Sportback facelift

11 Decembrie 2019, 11:49
Denis Godorozea
Deşi au fost lansate pe piaţă abia acum doi ani, versiunile de performanţă de top Audi RS5 şi Audi RS5 Sportback au primit o actualizare de mijloc de carieră, fiind ultimile versiuni din gama modelelor A4/A5 care se lansează în versiunile facelift în acest an. Modificările aplicate de germani, însă, nu sunt la fel de consistente precum în cazul modelelor standard, similare actualizărilor de care a beneficiat şi break-ul de performanţă RS4 Avant.
La nivel de design exterior Audi RS5 şi RS5 Sportback facelift se vor distinge de modelele de până la actualizare prin noile blocuri optice faţă, cu semnături LED restilizate, dar şi un pachet aerodinamic exterior mai agresiv. Conform limbajului stilistic al modelelor din gama RS a celor de la Audi, RS5 şi RS5 Sportback s-au mai ales cu incizii de aer adiţionale situate mai sus de calandru, care să amintească de bolizii legendari de rally Audi din secolul trecut.
La bord şi-a făcut apariţia noul sistem multimedia MMI cu ecran nou de 10.1 inch, dar şi un substrat tehnic actualizat. Instrumentarul de bord va bucura proprietarii cu afişaje digitale actualizate, mai informative. Pe tunelul central este prevăzut un nou spaţiu de depozitare pentru obiecte personale mici, care şi-a făcut apariţia în schimbul comenzilor sistemului multimedia.
Din punct de vedere tehnic, însă, Audi RS5 şi RS5 Sportback nu au avansat prea mult. Sportcar-urile germane utilizează în continuare benzinarul biturbo V6 de 2.9 litri, ce livrează 450 CP şi 600 Nm. Cuplul este distribuit între cele două punţi prin intermediul cutiei automate cu 8 rapoarte şi sistemului de tracţiune integrală permanentă quattro, în proporţie de 40:60 cu surplus pentru puntea spate.
Astfel, caracteristicile dinamice au rămas neschimbate — atât coupe-ul, cât şi versiunea cu 4 uşi accelerează până la 100 km/h în 3.9 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 km/h. Viteza maximă poate fi extinsă, însă, până la 280 km/h cu pachetul opţional RS dynamic inclus. Tot opţional germanii oferă o suspensie adaptivă cu amortizoare ajustabile şi sistem de frânare performant cu discuri carbon-ceramice.
0
1,957
GALERIE FOTO (45 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!