Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Primul electromobil Ford dezvoltat pe platforma Volkswagen va fi un crossover din seria Mustang Mach-E

27 Decembrie 2019 - 13:59
Denis Godorozea
Ford planifică să extindă gama de electromobile din seria Mustang Mach-E, iar următorul model va fi un crossover, cel mai probabil mai compact decât electromobilul actual, dezvoltat pe baza platformei MEB a celor de la Volkswagen. Potrivit acordului de cooperare semnat de cele două concerne, Ford ar putea începe producţia electromobilelor pe platforma respectivă din 2023. Se pare că tot atunci va apărea şi cel de-al doilea electromobil din seria Mustang.
În vara acestui an concernele Ford şi Volkswagen au semnat un acord inedit de cooperare, prin care se planifică lansarea unor modele comune, inclusiv modele comerciale şi electromobile. Cel mai mare avantaj pentru americani obţinut din această cooperare este accesul la platforma modulară MEB, dezvoltată special pentru electromobile de diferite dimensiuni. Ulterior tot pe această platformă se vor baza electromobilele Volkswagen, Skoda şi SEAT, iar Ford vor putea produce propriile modele chiar la uzinele germanilor.
Asftel, Mustang va deveni treptat un brand separat în interiorul companiei americane specializat, aparent, pe producţia electromobilelor. Însă specificul platformei MEB impune anumite impedimente în crearea unei siluete originale de caroserie, specifice modelelor Mustang — distanţa dintre volan şi baza parbrizului este mai mare decât în cazul originalelor Mustang. Chiar şi aşa, americanii mai au cel puţin 3 ani pentru soluţionarea acestei probleme, iar dacă proaspătul Mustang Mach-E se va bucura de un succes pe piaţă, un eventual electromobil mai compact nu se va lăsa aşteptat prea mult.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter