Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Skoda lansează o nouă motorizare turbo pe benzină pentru SUV-ul Kamiq şi hatch-ul Scala

18 Decembrie 2019 - 15:36
Denis Godorozea
Skoda introduce un nou propulsor turbo pe benzină în lista motorizărilor disponibile pentru SUV-ul Kamiq şi hatch-ul Scala. Noua motorizare poate fi comandată acum în Europa şi are la bază benzinarul 1.5 TSI. Pe lângă noua unitate de propulsie, cele două modele cehe pot fi comandate cu o suspensie sofisticată.
Până acum cea mai puternică motorizare pe benzină, disponibilă pentru modelele Skoda Kamiq şi Skoda Scala a fost unitatea 1.0 TSI, ce oferea la activ 115 CP. La final de an, însă, constructorul din Mlada Boleslav a suplinit gama de motorizări pe benzină pentru cele două modele cu noua unitate 1.5 TSI, ce poate dezvolta 150 CP şi 250 Nm. În funcţie de preferinţele clienţilor, motorizarea este disponibilă cu cutie manuală cu 6 rapoarte, sau cu cutia DSG cu 7 trepte.

În noua ipostază SUV-ul Kamiq poate accelera până la 100 km/h în 8.3 secunde, versiunile cu cutia DSG având nevoie de 8.4 secunde pentru acelaşi exerciţiu. Totodată, noua motorizare este şi una extrem de eficientă, or consumul mediu de combustibil în regim mixt declarat de cehi pentru Kamiq este cuprins între 5.4 şi 6.7 litri, în funcţie de regimul de rulare ales de şofer. Skoda nu a dezvăluit, însă, date şi despre dinamica şi eficienţa hatch-ului Scala cu motorul 1.5 TSI.
Clienţii Skoda vor mai putea bifa în lista opţionalelor disponibile pentru Kamiq şi Scala pachetul Sport Chassis Control, ce include un set de amortizoare ajustabile, cu două poziţii, garda la sol fiind micşorată cu 15 mm.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter