Succes istoric pentru Renault Zoe: electromobilul francez a atins borna de 200,000 unităţi produse

2 Decembrie 2019, 10:43
Denis Godorozea
Renault susţine că a atins borna de 200,000 unităţi produse cu electromobilul compact Zoe. Rezultatul a fost atins în cei 7 ani de la lansarea în producţia de serie, cu prima generaţie Zoe, lansată în premieră în anul 2012. Mai mult, electromobilul a păşit în cea de-a doua generaţie cu câteva luni mai devreme, iar în ultimii anu înregistrează o sporire considerabilă a producţiei pe fundalul creşterii cererii pe piaţă.
Lansat în 2012, Renault Zoe a atins borna de 100,000 unităţi produse abia în 2018, pentru ca apoi, timp de un an să producă o altă sută de mii de electromobile produse, dintre care circa 20,000 electromobile sunt Zoe de a doua generaţie, lansată în producţia de serie în luna iulie a acestui an. Astfel, din 2016 şi până în prezent, Renault Zoe este unul dintre cele mai solicitate electromobile pe piaţa europeană. De altfel, un alt lider al segmentului în Europa este Nissan Leaf, un alt electromobil compact din cadrul Alianţei Renault-Nissan.
Ei bine, în următorii ani în segment va avea loc o bătălie extrem de crâncenă,or tot mai mulţi constructori auto lansează electromobile accesibile. Printre acestea se enumeră Volkswagen ID.3, dar şi ultra-compactele Volkswagen e-up! Şi Skoda e-Citigo. Mai mult, cehii urmează să lanseze un electromobil original, derivat din conceptul Skoda iV, iar în decursul următorilor 2-3 ani şi Dacia va oferi un automobil electric.
0
1,266
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!