Tesla a devenit cel mai mare constructor de electromobile din lume

12 Decembrie 2019, 18:03
Denis Godorozea
Tesla a reuşit performanţa să livreze cele mai multe automobile în segmentul electromobilelor pe parcursul primelor 9 luni din acest an, devenind, astfel, cel mai mare constructor de electromobile din lume. Anterior acest titlu aparţinea chinezilor de la BYD. Americanii nu planifică să se oprească aici, însă, iar în următorii ani vor fi lansate modele electrice absolut noi, care vor fi produse la noile uzine Tesla din întreaga lume.
În primele 9 luni ale acestui an Tesla a livrat circa 808,000 electromobile şi a reuşit, astfel, să înregistreze un rezultat mai bun decât liderul segmentului — constructorul chinez BYD, care a livrat în aceeaşi perioadă puţin peste 787,000 electromobile. De menţionat, însă, că în raportul chinezilor sunt incluse absolut toate modelele electrificate comercializate, inclusiv cele cu sisteme de propulsie plug-in hybrid, iar astfel diferenţa în segmentul modelelor 100% electrice ar fi simţitor mai mare.

Pe parcursul următorilor ani cei de la Tesla planifică să diversifice considerabil oferta în segmentul electromobilelor, dar şi să mărească producţia — curând va demara producţia la uzina Gigafactory 3 din China, iar în câteva luni ar urma să înceapă construcţia uzinei Gigafactory 4 în Germania, unde americanii planifică să producă nu mai puţin de 500,000 electromobile anual.
Totodată, în luna martie a anului 2020 pe piaţă va fi lansat viitorul bestseller Tesla Model Y, SUV-ul compact electric, care are toate şansele să înregistreze un rezultat mai bun decât Model 3 pe piaţă. Mai târziu este aşteptată lansarea în producţia de serie a pick-up-ului Cybertruck, care va amplifica vânzările companiei în special pe piaţa americană.
0
1,575
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!