Toyota RAV4 a obţinut premiul Automobilul Anului în Japonia 2019-2020

6 Decembrie 2019, 13:59
Denis Godorozea
Organizatorii concursului Automobilul Anului în Japonia au numit câştigătorii ediţiei 2019-2020 — marele premiu a fost cucerit de SUV-ul nipon Toyota RAV4, însă printre finalişti se enumeră modele germane şi americane.

Acesta este cel de-al 8-lea câştig pentru Toyota în concursul de acasă — Car of the Year Japan se desfăşoară din 1980, iar Toyota RAV4 este primul automobil autohton care a reuşit să cucerească premiul mare pe parcursul ultimilor trei ediţii.
Câştigătorul a fost ales în baza votului a 69 jurnalişti din Japonia. Conform regulamentului Car of the Year Japan, în concurs pot participa doar modelele noi, lansate între luna octombrie a anului precedent, până în luna noiembrie a anului curent. În ediţia din acest an au participat 35 automobile, dintre care în finală au ajuns 10 maşini: BMW Seria 3, Daihatsu Tanto, Honda N-WGN, Jaguar I-PACE, Jeep Wrangler, Mazda3, Mercedes-Benz A-Class, Nissan Dayz şi Toyota Corolla.

Toyota RAV4 a reuşit să cucerească premiul datorită gamei de motorizări, cutii de viteze şi sisteme de tracţiune integrală (sistem clasic şi unul hibrid, cu motor electric pe puntea spate), confortul şi spaţiul oferit la bord, dar şi practicismul împreună cu portbagajul voluminos. Ultima dată în concursul Automobilul Anului în Japonia victoria celor de la Toyota a fost cucerită de cea de-a treia generaţie Prius.
0
2,671
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!