Toyota RAV4 se prezintă în versiunea utilitară cu două locuri, denumită Van! Va fi comercializată în Europa

4 Decembrie 2019, 09:21
Denis Godorozea
Toyota suplineşte oferta în segmentul modelelor utilitare în Europa cu noul RAV4 Van. Versiunea destinată transportului de mărfuri debutează în premieră în Olanda, cea mai mare piaţă pentru acest tip de automobile de pe Bătrânul Continent. Astfel, RAV4 Van se alătură offroader-ului pe cadru dur Land Cruiser Van, dar şi utilitarelor mai tradiţionale, prezente şi pe alte pieţe, precum Hilux şi ProAce.
Standard pentru astfel de maşini, Toyota RAV4 Van a fost lipsită în totalitate de bancheta spate, iar la posterior şi-a făcut loc un compartiment unic de depozitare, acoperit cu suprafaţă din plastic rezitent şi separată de locurile faţă printr-un element de protecţie. Pentru o organizare confortabilă a spaţiului sunt prevăzute elemente de fixare, ce permit posibilităţi vaste de configurare. Tot după standardele segmentului, geamurile portierelor spate au fost înlocuite cu table netransparente, însă portierele sunt în continuare absolut funcţionale.
Lista motorizărilor disponibile pentru RAV4 Van include benzinarul VVT-iE de 2.0 litri, ce oferă la activ 175 CP. În ipostaza respectivă, echipat cu cutie manuală, crossover-ul utilitar poate transporta greutăţi de până la 2 tone, pe când versiunea cu cutie automată va fi capabilă să tracteze greutăţi de cel mult 1.5 tone. Standard crossover-ul are tracţiune faţă, dar sistemul de tracţiune integrală este oferit opţional.
Pe lângă motorizarea clasică pe benzină niponii oferă şi o motorizare hibridă, disponibilă cu tracţiune faţă sau sistemul AWD-i, în cazul căruia puntea spate este acţionată de un motor electric adiţional. De altfel, şi variantele hibride sunt similare cu cele oferite pe SUV-urile de serie, cu benzinar aspirat natural de 2.5 litri sub capotă, asistat de un motor electric. Avantajul motorizării este, bineînţeles, eficienţa, însă în detrimentul capacităţii de tractare — constructorul punctează că RAV4 Van cu propulsie hibridă va putea transporta greutăţi de până la 800 kg.
Preţul de pornire pentru versiunea utilitară RAV4 Van în Olanda este de 26,995 euro fără taxe, pentru motorizarea pe benzină cu tracţiunea faţă şi cutie manuală. Versiunea hibridă cu un singur motor electric porneşte de la 35,295 euro fără taxe. Conform legislaţiei europene, utilitarele RAV4 Van au incluse sistemele de siguranţă activă şi pasivă, inclusiv sistemul de frânare automatizată, cruise control adaptiv, sistem de menţinere a benzii de circulaţie.
0
1,933
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!