Tunerii de la ABT Sportsline au pus mâna pe Volkswagen Touareg cu turbodieselul V8

12 Decembrie 2019, 15:16
Denis Godorozea
Atelierul ABT Sportsline lansează un pachet de modificări cu surplus de putere pentru varianta de top Volkswagen Touareg cu propulsor TDI V8, utilizat şi de versiunea de performanţă Audi SQ7. Pe lângă surplusul de putere, tunerii germani au pregătit şi modificări estetice discrete.
Turbodieselul V8 de 4.0 litri de sub capota Volkswagen Touareg a fost echipat cu pachetul ABT Power, ce include o unitate de control al propulsorului adiţională, ABT Engine Control. Datorită optimizărilor aplicate, turbodieselul ce livrează standard 421 CP şi 900 Nm este capabil să ofere acum 500 CP şi 970 Nm.
De altfel, unitatea ABT Engine Control este disponibilă şi pentru Volkswagen Touareg echipat cu turbodiesel V6 de 3.0 litri. În acest caz, în locul celor 286 CP şi 600 Nm propulsorul va livra un total de 330 CP şi 650 Nm. Mai târziu asemenea modificări vor putea fi aplicate şi pentru versiunea incipientă TDI V6, cu 231 CP la activ.
La nivel estetic, tradiţional pentru ABT Sportsline, tunerii nu au exagerat cu modificările oferite şi au pregătit pentru Touareg doar câteva seturi de jante originale de 22 ţoli, disponibile în câteva nuanţe. Bineînţeles, jantele sunt disponibile şi pentru celelalte motorizări Volkswagen Touareg, indiferent dacă a fost aplicat tratamentul special unităţii de propulsie.
0
1,545
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!