Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Turcia lansează primul brand naţional de automobile — consorţiul TOGG a prezentat două electromobile

30 Decembrie 2019 - 10:46
Denis Godorozea
În Turcia a fost lansat primul brand naţional de automobile, consorţiul de companii Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) a dezvăluit două prototipuri 100% electrice C-Sedan şi C-SUV. Modelele parcurg etapele finale de teste, iar primul model va fi lansat în producţia de serie pe parcursul următorilor doi ani.
Potrivit informaţiilor preliminare, cele două prototipuri electrice au fost dezvoltate în totalitate de forţele consorţiului TOGG, iar pentru dezvoltare şi producţie au fost prevăzute investiţii de circa 3.7 miliarde dolari americani.
TOGG a dezvăluit informaţii doar despre viitorul SUV, care primul va fi lansat în producţia de serie. Modelul va fi oferit în două versiuni de putere şi autonomie: varianta incipientă va avea roţi motrice pe puntea spate, cu 200 CP la activ şi o autonomie de 300 km. Varianta de top va dispune de două motoare electrice şi tracţiune integrală, cu un total de 400 CP şi autonomie de 500 km.
În ipostaza de bază SUV-ul poate accelera până la 100 km/h în 7.6 secunde, pe când versiunea de top este simţitor mai agilă, fiind capabilă să execute acelaşi exerciţiu în 4.8 secunde. Rezervele bateriilor pot fi suplinite până la 80% din capacitatea totală în 30 minute de la o sursă de alimentare rapidă, iar constructorul promite o garanţie de 8 ani pentru baterii.
Cele două prototipuri cuceresc şi prin designul lor original, deşi unele elemente par a fi inspirate de la alţi constructori. Habitaclul surprinde prin multitudinea display-urilor: instrumentarul de bord digital, sistemul multimedia cu ecran poziţionat central, ecran cu comenzi tactile dedicate sistemului de climatizare pe tunelul central şi un ecran de infotainment dedicat pasagerului faţă. Comunicatul de presă dezvăluie că cele două modele oferă 7 airbag-uri la bord, dar şi sisteme de siguranţă activă obligatorii în Europa începând cu versiunile de bază. Mai este prezent şi un sistem de pilot automat de nivelul II, ce include un cruise-control adaptiv şi sistem de menţinere a benzii de circulaţie.
De altfel, la prezentare a asistat şi preşedintele Erdogan, care a anunţat crearea unei reţele naţionale de staţii de încărcare rapidă pe întreg teritoriul ţării către anul 2022, înainte de startul oficial al vânzărilor. TOGG planifică ulterior să devină un constructor global, urmând să fie lansat şi pe piaţa europeană. Iniţial constructorul planifică să producă nu mai puţin e 175 mii electromobile anual.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (19 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter