Un GAZ-2410 Volga imaculat a fost găsit într-un garaj din Rusia cu doar 844 km parcurşi

20 Decembrie 2019, 09:09
Denis Godorozea
O adevărată bijuterie a fost găsită într-un garaj din Rusia — un GAZ-2410 Volga produs în 1989 a rămas conservat timp de 20 ani cu un parcurs de doar 844 kilometri, iar în portbagajul maşinii au fost depozitate patru cutii de votcă sovietică, la fel imaculate. Visul nostalgicilor după timpurile sovietice!
Exemplarul respectiv GAZ-2410 este o versiune actualizată a legendarei Volga, produs în 1989, depozitat în acest garaj la începutul deceniului trecut. Caroseria maşinii a fost acoperită cu soluţii "de conservare" pentru prevenirea coroziunea. La bord s-au păstrat elementele originale cu care a fost livrată maşina, inclusiv sculele, roata de rezervă, cartea de service dar şi caseta audio a trupei suedeze Katz, inclusă standard de uzină pentru testarea sistemului audio de la bord.
În portbagaj au fost depozitate patru cutii de votcă sovietică Russian Vodka şi câteva pachete de ţigarete Vatra, care pe vremurile sovietice se depozitau pentru prevenirea apariţiei moliilor. Tot în garajul conservat au fost găsite cutii cu lapte condensat sovietic, dar şi piese de schimb pentru GAZ Volga, inclusiv amortizoarea şi elemente optice.
GAZ-2410 este versiunea actualizată a sedanului GAZ-24 Volga, producţia căreia a avut loc între anii 1985 şi 1992. În total în cei 7 ani au fost produse 417,481 unităţi, aceasta fiind şi prima Volga care putea fi achiziţionată de toţi doritorii, or anterior modelul respectiv era destinat exclusiv membrilor de partid şi altor reprezentanţi ai puterii. Sub capota GAZ-2410 se afla benzinarul de ZMZ-402 de 2.4 litri, cuplat la cutia manuală cu 4 rapoarte, capabil să livreze 100 CP.
0
19,432
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!