Un nou tip de înşelăciune în web: escrocii generoşi oferă maşini gratis! Achitaţi doar transportul maşinii în ţară!

10 Decembrie 2019, 16:08
Denis Godorozea
Un nou tip de înşelăciune a apărut în spaţiul web din Republica Moldova. Mai nou, escrocii promit cetăţenilor din ţara noastră maşini gratuite, doar pentru că nu au ce face cu ele, iar singura condiţie de a primi automobilul este să achitaţi livrarea acestuia în ţară or, bineînţeles, maşina se află peste hotarele ţării.
Protagonistul istoriei de astăzi a reacţionat la o postare publicată de o persoană vorbitoare de limbă română, dar care se află în prezent în Letonia, iar maşina, pe care ar urma să o ofere drept cadou, s-ar fi aflat în Franţa, aceasta fiind o Toyota RAV4, produsă în 2008. Singura condiţie de a primi maşina, din spusele persoanei generoase din Letonia, ar fi achitarea transportării maşinii în Moldova, la preţ de 590 euro, mijloacele băneşti urmând să fie transmise unei persoane terţe din Franţa prin intermediul transferului bancar.
Nu cunoaştem cu ce a sfârşit comunicarea dintre cei doi, dar ar trebui să menţionăm că pe lângă faptul că riscaţi să fiţi deposedaţi de bani prin înşelăciune, or bineînţeles maşina nu va fi transportată în ţara noastră niciodată, riscaţi să cădeţi prada unor escroci care ar putea utiliza datele voastre personale în scopuri obscure — după cum urmărim chat-ul celor doi, persoana din Letonia a încercat să obţină mai multe informaţii despre interlocutorul său. Aveţi grijă cu cine comunicaţi şi ce date personale dezvăluiţi în web!

Sursă: facebook.com/chisinau.fail
0
10,512
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!