(VIDEO) Momentul când regreţi că ai cumpărat o Tesla: cozi kilometrice la staţiile de încărcare Supercharger

5 Decembrie 2019, 17:12
Denis Godorozea
Deşi transportul eco este promovat de majoritatea ţărilor lumii şi susţinut de constructorii auto, se pare că infrastructura nu este pregătită îndeajuns pentru un flux real de electromobile pe drumurile publice, or nici măcar în SUA staţiile de încărcare rapidă nu sunt o scăpare pentru şoferii de vehicule electrice. Asta pentru că în California, stat cu infrastructură dezvoltată pentru electromobile, se formează cozi kilometrice la staţiile de încărcare Supercharger, un astfel de caz fiind surprins de o femeie din SUA.

Rândul format din mai multe electromobile Tesla a fost surprins în oraşul Kettleman City, care se află în apropiere de autostrada ce leagă oraşele Los Angeles şi San Francisco. Şoferii ce călătoresc între cele două oraşe se văd nevoiţi să oprească la staţia Supercharger din Kettleman pentru a-şi continua drumul. Dat fiind faptul, că pe drumurile publice din SUA numărul electromobilelor, în special Tesla, este în continuă creştere, nici măcar cele 40 prize de încărcare oferite de Supercharger-ul din Kettleman nu sunt suficiente pentru a face faţă cererii imense pentru energia electrică.
Situaţia este agravată de faptul că cu cât mai multe electromobile se încarcă simultan, cu atât mai mică este viteza de încărcare. Mai mult, proprietarii Tesla din SUA nu prea pot utiliza alte prize de încărcare, precum cele CCS, răspândite în Europa, or versiunile americane Tesla nu sunt compatibile cu aceste porturi, unica soluţie fiind reţeaua de staţii Supercharger.

În prezent în SUA activează circa 1,630 staţii de încărcare rapidă Tesla Supercharger, care enumeră cumulativ circa 15,000 prize. Bineînţeles, compania americană tinde să mărească numărul staţiilor de încărcare, iar în viitorul apropiat vor fi date în exploatare staţii de încărcare noi, care să fie capabile să încarce mai rapid câteva electromobile simultan.
0
4,060
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!