Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O nouă rundă de teste de siguranţă Euro NCAP: 12 modele noi, printre care Porsche Taycan şi Skoda Octavia

5 Decembrie 2019 - 11:09
Denis Godorozea
Euro NCAP a executat o nouă rundă de teste de siguranţă cu 12 automobile noi, proaspăt lansate cu generaţii noi sau versiuni facelift a modelelor existente. Marea majoritate a modelelor testate a făcut faţă cu brio provocărilor, însă sunt şi alte modele, care nu au reuşit să obţină calificativul maxim.
Aşadar, cu un punctaj maxim de 5 stele s-au ales modelele Audi Q7, Ford Kuga, Ford Mondeo, Porsche Taycan, Renault Captur, Subaru Forester, Tesla Model X şi noua Skoda Octavia. Printre cei cu punctaj maxim se enumeră şi Peugeot 2008, însă crossover-ul francez a reuşit să obţină un astfel de rezultat doar într-un nivel de echipare mai dotat, pe când versiunea de bază s-a ales cu 4 stele, iar asta pentru că aici lipsesc câteva dintre sistemele de siguranţă activă obligatorii pentru atingerea punctajului maxim.

Printre modelele ce au trecut cu succes testul merită să fie menţionat aparte electromobilul american Tesla Model X, care a fost la doar un pas sau, mai bine zis, un procent distanţă pentru a atinge acelaşi rezultat record, stabilit mai devreme în acest an de Mazda CX-30. Electro-crossover-ul american a acumulat 98% la capitolul protecţia pasagerilor maturi. Pe de altă parte, Model X a acumulat un punctaj record de 94% pentru sistemele de siguranţă activă, exact la fel cum i-a reuşit anterior şi colegului de uzină Tesla Model 3.

Monovolumele Volkswagen Sharan şi SEAT Alhambra care sunt, de fapt, un acelaşi model, au acumulat 4 stele. Cele două modele sunt prezente pe piaţă din 2010, iar de curând au trecut printr-o actualizare amplă, aceasta însă nu a fost suficientă din punctul de vedere al siguranţei. Specialiştii Euro NCAP punctează, că asistenţii şoferului şi sistemele de siguranţă activă nu funcţionează perfect, iar în cazul impacturilor frontale pasagerii banchetei spate riscă să se aleagă cu traumatisme grave.
Cel mai mic punctaj şi unicul model cu 3 stele în noua rundă de teste este Jeep Renegade, care de curând a fost actualizat. Crossover-ul a indicat rezultate mai proaste la capitolul protecţia pasagerilor maturi, dar şi este lipsit de un sistem de frânare automatizată de urgenţă în versiunile de bază şi, mai mult, acesta acţionează cu reproşuri chiar şi când este inclus.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (11 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter