Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Record în segment: un şofer din Germania a parcurs un milion de kilometri cu Tesla Model S P85

2 Decembrie 2019 - 12:22
Denis Godorozea
Un şofer din Germania a reuşit să atingă un parcurs de un milion de kilometri la bordul unei Tesla Model S în versiunea P85. Momentul atingerii parcursului remarcabil a fost surprins de echipa T&T Emobility şi reprezentanţi ai Cărţii Recordurilor Guiness, iar astfel recordul a fost înregistrat oficial. Totuşi, electromobilul american nu a făcut perfect faţă provocărilor, or elementele de bază, precum bateria şi motorul electric, au fost schimbate de câteva ori pe parcursul celor 5 ani de exploatare, în care a fost atins parcursul impunător.

Acest exemplar Tesla Model S P85 a fost achiziţionat de protagonistul istoriei în 2014, deci este un model de până la facelift. În ipostaza respectivă electromobilul american oferă un motor electric pe puntea spate, ce livrează 469 CP şi 600 Nm şi este capabil să-i asigure sedanului de 2,180 kg un timp de acceleraţie de 4.4 secunde până la 100 km/h, viteza maximă fiind de 210 km/h. Motorul electric este alimentat de la o baterie de 85 kWh, ce oferă o autonomie declarată de 500 km, sau de circa 400 km într-un regim de exploatare real.
În momentul achiziţiei, Hansjorg Eberhard von Gemmingen, protagonistul istoriei, avea în posesie un Tesla Roadster, cu care între timp a reuşit să atingă un parcurs aproape la fel de remarcabil - de peste 600,000 kilometri. Însă după ce a intrat în posesia sedanului, bărbatul a început o exploatare intensivă a acestuia, or pentru a atinge un parcurs de 1,000,000 km în doar 5 ani acesta parcurgea anual câte 200,000 km, sau circa 16,666 km lunar, sau nu mai puţin de 547 km pe zi.

O asemenea exploatare intensivă a avut impacte negative asupra electromobilului. Ei bine, nu menţionăm materialele de la bord care, bineînţeles, au avut de suferit timp de un milion de kilometri. Din relatările proprietarului, această Tesla Model S P85 a avut nevoie de mai multe intervenţii importante în service. Primele probleme cu bateria de 85 kWh au început să apară la parcursul de 290,000 km. Ulterior bateria a fost schimbată cu una provizorie, cu care electromobilul a mai marcurs 1.5 ani şi 150,000 km. De atunci, însă, bateria a rămas neschimbată, ceea ce înseamnă că cea nouă a reuşit să înregistreze un parcurs de circa 560,000 km. Reţeta unei asemenea durate de viaţă pentru baterie este simplă, din spusele germanului — proprietarul nu a descărcat bateria până la 0% niciodată, dar nici nu o încarcă cu mai mult de 85% din capacitatea totală.
Tot timp de cei 5 ani şi 1,000,000 km parcurşi sedanul a schimbat 4 motoare electrice, ultimul fiind montat la parcursul de 690,000 km. Partea bună este că toate aceste intervenţii nu au fost achitate de proprietar, cheltuielile fiind acoperite în totalitate de constructor, or Tesla oferă o garanţie de 8 ani fără limită de parcurs pentru electromobilele Model S. Iar asta înseamnă că această Tesla, chiar şi cu un milion de kilometri la bord, mai beneficiază de garanţie până în 2022!

Proprietarul electromobilului nu planifică să se oprească aici, iar pentru următorii ani îşi doreşte să atingă parcursul de un milion de mile cu Model S, sau circa 1.6 milioane de kilometri, iar ulterior să atingă şi parcursul de două milioane de kilometri.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter