(VIDEO) SEAT Leon se pregăteşte de debut. Cea de-a patra generaţie a compactei vine pe 28 ianuarie

19 Decembrie 2019, 14:47
Denis Godorozea
Noua, cea de-a patra generaţie SEAT Leon se pregăteşte de debutul mondial — compacta spaniolă va fi prezentată în doar câteva săptămâni, iar constructorul din Spania a publicat un prim teaser video care să dezvăluie o parte din elementele exterioare şi habitaclul maşinii. Totodată, au fost dezvăluite şi informaţii despre substratul tehnic, însă aici nu avem parte de prea multe surprize.
SEAT Leon IV va avea la bază platforma modulară MQB, fiind în continuare un frate apropiat pentru noile Volkswagen Golf VIII şi Skoda Octavia IV, debutate mai devreme în acest an. Noul model are o misiune importantă şi dificilă, de a cuceri rezultate mai bune pe piaţă după ce predecesorul a străpuns borna istorică de un milion de unităţi comercializate în vara acestui an. Astfel, noul Leon, după cum vedem în primele imagini, va căpăta un design exterior modificat, dar nu va exagera în metamorfoze, designul fiind inspirat de cele mai noi SUV-uri din gamă, Arona şi Tarraco, care la rândul lor s-au inspirat de la actualul Leon.
Precum şi modelele Volkswagen şi Skoda, noul SEAT Leon va beneficia de un substrat tehnic şi echipamente mai sofisticate la bord, printre care instrumentarul de bord digital şi noul sistem multimedia dezvoltat de Volkswagen Group. Bineînţeles, inginerii spanioli vor oferi acestor elemente un surplus de individualitate.
Lista motorizărilor va fi unificată cu cea oferită pentru Golf şi Octavia — Leon va fi disponibil cu propulsoare clasice pe benzină şi motorină, cu versiuni mild-hybrid eTSI şi cu cel puţin o motorizare plug-in hybrid.
0
1,564
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!