(VIDEO) Volkswagen, Skoda şi SEAT au acumulat doar 3 stele în testele de siguranţă Euro NCAP

18 Decembrie 2019, 13:52
Denis Godorozea
Euro NCAP a publicat rezultatele unei noi runde de teste de siguranţă cu 10 modele noi, lansate în Europa pe parcursul ultimelor luni, printre care Audi Q8, Ford Puma, MG HS, MG ZS EV, Nissan Juke, primul SUV electric al companiei chineze Airways lansat în Europa, dar şi cele trei compacte Volkswagen up!, Skoda Citigo şi SEAT Mii, care de curând au fost supuse unui facelift.
Oferind un nivel de top de siguranţă pasivă dar şi întreg pachetul de asistenţi şi sisteme de siguranţă activă, noile, ba chiar mai mult de atât, noile Audi Q8, Ford Puma, MG HS, MG ZS EV şi Nissan Juke au acumulat punctajul maxim posibil de 5 stele în noua rundă de teste desfăşurată de Euro NCAP. Mult mai curios este să aflăm de ce cele trei modele ultra compacte, cu acelaşi substrat tehnic, Volkswagen up!, Skoda Citigo şi SEAT Mii au picat testul din acest an, aproape imediat după facelift-ul recent, în special dacă e să ne amintim că în cadrul ultimului test de siguranţă, organizat de Euro NCAP pentru aceste modele în 2011, acestea s-au ales cu punctaj maxim de 5 stele.
Cum era de aşteptat, însă, up!, Citigo şi Mii au pierdut două stele din cauza sistemului de frânare automatizată de urgenţă (AEB), care anterior a fost inclus standard pentru toate cele trei modele comercializate în Europa, iar în urma ultimulului facelift acesta a fost exclus din echiparea de bază, fiind disponibil doar în lista opţionalelor.
Cu punctaj similar de doar 3 stele s-a ales crossover-ul electric Airways U5, care este şi primul model al start-up-ului chinez lansat pe piaţa Europeană. Specialiştii Euro NCAP au relatat că deşi crossover-ul oferă un nivel de siguranţă bun în cazul unui impact frontal, cei de la bord riscă să se aleagă cu traumatisme în cazul impacturilor laterale. Totodată, crossover-ul include standard echipamente de siguranţă activă obligatorii în Europa, însă sistemul AEB funcţionează cu erori şi câteodată nu este capabil să detecteze pietonii sau cicliştii din cale. De menţionat, însă, că oficialii de la Airways s-au împăcat cu rating-ul celor de la Euro NCAP şi au relatat că la moment pregătesc o actualizare de soft care să îmbunătăţească modul de funcţionare a sistemului de frânare automatizată de urgenţă.
0
1,988
GALERIE VIDEO (10 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!