Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Volvo prezintă două camioane conceptuale cu propulsie 100% electrică

16 Decembrie 2019 - 10:31
Denis Godorozea
Volvo Trucks prezintă două camioane 100% electrice pentru transport regional şi lucrări de construcţie. Iniţial, cele două modele noi au statut de concept, însă producţia de serie ar urma să înceapă în viitorul apropiat. În context, conducerea constructorului suedez a remarcat, că combaterea impactului negativ asupra climei şi ecologiei va fi posibilă doar cu condiţia că vehiculele de transport marfar vor opta masiv pentru sisteme de propulsie alternative, în special electrice.
Potrivit estimărilor specialiştilor din cadrul Volvo Trucks, anual cererea pe piaţa transporturilor de mărfuri de mare tonaj este în continuă creştere, ceea ce înseamnă că utilizarea sistemelor de propulsie tradiţionale de către camioanele de mare tonaj vor nivela efectul benefic produs de autoturismele cu sisteme de propulsie alternative. Astfel, suedezii sunt convinşi, că camioanele trebuie electrificate obligatoriu. De altfel, Volvo Trucks se enumeră printre pionerii transporturilor de mărfuri cu sisteme de propulsie electrică — mai devreme suedezii au lansat în producţia de serie două camioane 100% electrice, însă pentru transport de mărfuri la distanţe scurte, în raza urbană. Următorul pas este electrificarea camioanelor regionale.
Astfel, Volvo a pregătit două camioane conceptuale cu sisteme de propulsie 100% electrică, unul destinat transportului regional de mărfuri şi cel de-al doilea, destinat lucrărilor de construcţii. Conceptele sunt adresate pieţelor europene. Lansarea pe piaţă va decurge în câteva etape, însă: iniţial cele două modele vor fi oferite unor companii europene selectate, pentru o exploatare în regim de teste, scopul fiind de a stabili cât de avantajoasă este utilizarea vehiculelor de transport electrice, comparativ cu modele similare echipate cu motoare termice. Ulterior, însă, va fi lansată producţia de serie.
Totodată, şefia Volvo Trucks susţine că electrificarea în segmentul vehiculelor de transport marfar va avansa doar în tandem cu dezvoltarea infrastructurii pentru acest tip de vehicule, prezenţa unei reţele de staţii de încărcare rapidă pentru camioane fiind vitală. Acest fapt necesită, însă, timp, iar astfel suedezii vor continua dezvoltarea propriilor sisteme de propulsie tradiţionale, alimentate cu combustibil, pentru a minimiza impactul acestora asupra mediului înconjurător.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter