Viitorul Ford Focus RS va fi un hot-hatch hibrid cu motor electric situat pe puntea spate

24 Decembrie 2019, 15:26
Denis Godorozea
Noua, cea de-a patra generaţie Ford Focus a debutat în premieră în 2018, însă americanii nu au dezvăluit încă versiunea de performanţă de top cu indicile RS, cea mai puternică interpretare a generaţiei curente fiind Focus ST. Totuşi, americanii nu au pensionat versiunea iconică definitiv, iar noul RS urmează să apară pe parcursul anului 2020, cu modificări tehnice majore.
Aşadar, Ford Focus RS de generaţie nouă va avea în continuare un sistem de tracţiune integrală, însă acesta a fost revizuit complet şi în cadrul unui sistem de propulsie hibrid puntea spate va fi acţionată doar de un motor electric. Potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, Focus RS va opta în continuare pentru benzinarul EcoBoost de 2.3 litri, însă acesta se va regăsi în cadrul unui sistem hibrid cu o putere totală de circa 400 CP — surplus de putere consistent cu actuala variantă de top Focus ST, are oferă la activ "doar" 280 CP cu acelaşi propulsor sub capotă.
Precedentul Ford Focus RS oferea la activ 350 CP şi 440 Nm, cuplul maxim însă putea fi mărit până la 470 Nm cu funcţia Overboost inclusă.
0
1,469
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!