Aniversare specială la Mercedes-Benz: legendarul Sprinter marchează 25 ani de la prima lansare!

30 Ianuarie 2020, 19:16
Denis Godorozea
Acum 25 ani Mercedes-Benz lansa prima generaţie Sprinter, model nou ce a pus bazele unei întregi game noi de vehicule utilitare renumite şi îndrăgite în întreaga lume, inclusiv şi în ţara noastră, unde a devenit între timp o legendă mai specială, în special în serviciile de transport de pasageri în rol de maxi-taxi. Pentru a marca aniversarea de un sfert de veac, germanii îşi propun să omagieze utilitara legendară pe parcursul acestui an cu evenimente dedicate speciale.
Timp de cei 25 ani de prezenţă pe piaţă gama de modele Sprinter a fost diversificată la maxim, astfel încât să ofere diverse versiuni care se disting prin lungimea totală, masa maximă autorizată, ampatament, tip de caroserie şi sistem de propulsie, or acum Sprinter poate fi achiziţionat în versiuni utilitare incipiente, destinate doar transportului de mărfuri, în versiuni sofisticate pentru transportarea pasagerilor într-un confort maxim, dar şi cu cele mai noi sisteme de propulsie 100% electrice.
Prima generaţie Mercedes-Benz Sprinter a fost lansată în 1995, utilitara fiind un succesor direct a legendarului monovolum T1. Timp de 10 ani, după o serie de îmbunătăţiri şi actualizări, Sprinter a înregistrat un succes remarcabil pe piaţa internaţională şi şi-a încheiat cariera cu vânzări globale de peste 1.3 milioane unităţi. Cea de-a doua generaţie a venit în 2006, cu modificări consistente în design şi pe plan tehnic — germanii au îmbunătăţit sistemul de frânare şi sistemele de propulsie, însă neschimbate au rămas practicismul şi fiabilitatea utilitarelor legendare.
Cel mai nou Sprinter a fost lansat în premieră în 2018. Inginerii au revizuit în totalitate substratul tehnic, acesta fiind ajustat pentru a se încadra în normele ecologice mai severe şi a devenit capabil să asigure un nivel de siguranţă activă şi pasivă similar cu siguranţa autoturismelor tradiţionale. Mai târziu, în urma actualizărilor, Sprinter s-a ales cu noul sistem multimedia performant MBUX, iar propulsoarele au fost împerecheate cu noile cutii automate 9G-TRONIC cu 9 rapoarte. Tot cu cea mai nouă generaţie a fost lansat şi prima utilitară electrică din istorie, eSprinter — producţia de serie a demarat în Germania în luna decembrie a anului trecut.
0
1,983
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!