Aston Martin prezintă noua oglindă retrovizoare hibridă cu display integrat

6 Ianuarie 2020, 15:27
Denis Godorozea
Aston Martin prezintă noua oglindă retrovizoare interioară, care poate fi utilizată ca o oglindă clasică, dar şi în calitate de display. Dispozitivul a fost dezvoltat în comun cu americanii de la Gentex şi a fost denumit "oglindă retrovizoare hibridă".
Potrivit britanicilor, noul dispozitiv poate fi utilizat ca o oglindă clasică, în tandem cu oglinzile retrovizoare exterioare, dar şi în rol de ecran care să afişeze imaginile captate de camerele retrovizoare exterioare, montate exacte pe oglinzile laterale şi pe capacul portbagajului maşinii. Astfel, sistemul este niţel mai avansat decât tehnologiile prezentate mai devreme de Audi, Honda şi Lexus, care utilizează ecrane dedicate integrate în portiere sau montanţi, care să afieze imaginile captate de camerele instalate în locul oglinzilor retrovizoare exterioare.
Britanicii nu au oferit prea multe informaţii despre specificul de funcţionare a sistemului dar nici despre misiunea acestuia. De altfel, dacă la bord sunt prezente camere retrovizoare capabile să difuzeze imagini cu rezoluţie mai mare, de ce şoferul ar opta pentru oglinzi clasice? Aston Martin nu comunică când tehnologia va putea fi instalată pe maşinile de serie.
0
1,567
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!