Aston Martin renunţă la primul său model 100% electric Rapide E! Aflaţi motivul

13 Ianuarie 2020, 10:53
Denis Godorozea
Anul 2019 a fost unul dintre cei mai dificili pentru Aston Martin — compania britanică a înregistrat pierderi uriaşe dar şi a dispus investiţii pentru lansarea primului SUV din gama sa, proaspătul DBX care a debutat în premieră cu câteva săptămâni mai devreme. Astfel, britanicii s-au văzut nevoiţi să-şi revizuiască planurile pentru următorii ani, iar victima acestor decizii este chiar primul electromobil al mărcii — Rapide E.
Cauzele exacte care au dus la această decizie nu se cunosc, dar cel mai probabil compania britanică a renunţat la ideea lansării lui Rapide E din cauza costurilor enorme de dezvoltare şi de adaptare a liniilor de producţie pentru asamblarea electromobilelor. Mai mult de atât, ajuns pe piaţă, Aston Martin Rapide E ar genera doar pierderi, mai ales pe fundalul caracteristicilor dinamice mai limitate în raport cu modelele electrice lansate de alţi constructori de supercar-uri. Tot pe parcursul anului trecut compania a suportat cheltuieli mari pentru lansarea în producţie a primului SUV din gamă, Aston Martin DBX, iar concomitent cu aceste cheltuieli britanicii au pierdut de pe urma prăbuşirii triple pe bursele de valori.
Aston Martin Rapide E a debutat cu statut de concept pentru prima dată în 2015 — modelul a fost dezvoltat în cooperare cu parteneri externi şi trebuia să devină un rival pentru granzii segmentului de electromobile de lux. Prototipul de pre-serie a fost prezentat cu patru ani mai târziu, în aprilie 2019, unde britanicii au dezvăluit că Rapide E va fi un electromobil de serie limitată la doar 155 unităţi.
Primul electromobil al mărcii britanice are la bază două motoare electrice, capabile să dezvolte în tandem 610 CP şi 950 Nm. Motoarele sunt alimentate de la o baterie de 65 kWh, iar constructorul a anunţat o autonomie de până la 322 km, calculată conform standardului realist WLTP. În această ipostază Rapide E poate accelera până la 100 km/h în circa 4 secunde şi are o viteză maximă de 250 km/h.
0
1,385
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!