BMW Seria 3 Gran Turismo a părăsit definitiv linia de producţie! Modelul nu va avea un succesor

6 Ianuarie 2020, 12:23
Denis Godorozea
BMW Seria 3 Gran Turismo a fost eliminat din gama constructorului bavarez definitiv, fără a avea un succesor. Ultimile modele din seria GT au părăsit linia de producţie acum câteva zile.
De altfel, anunţul despre eliminarea modelului Seria 3 GT din gamă a fost făcut mai devreme anul trecut, după ce conducerea constructorului bavarez a ajuns la concluzia că cererea pentru modelul respectiv este infimă pentru a dezvolta o nouă generaţie. Versiunea Gran Turismo a fost poziţionată în gama Seriei 3 între sedan şi break, însă maşinile cu indicile GT ofereau de regulă un nivel de echipare avansat, comparativ cu celelalte versiuni.
Anterior o decizie similară viza modelul Seria 5 Gran Turismo, însă în cazul acestuia, cu schimbul de generaţii, bavarezii au atribuit noului liftback indicile Seria 6 GT, care se vrea a fi un model mai confortabil şi mai performant decât sedanurile şi break-urile Seria 5. Liftback-ul mai compact, însă, nu-şi va găsi loc nici în gama actualizată Seria 4. Decizia de a elimina din gamă Seria 3 GT a venit în contextul planurilor constructorului bavarez de a reduce cheltuielile. În cadrul aceluiaşi program, BMW va reduce gama motorizărilor disponibile pentru modelele curente, iar aceste măsuri vor rezulta în economii de circa 12 miliarde euro.
0
2,866
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!