BMW elimină din gamă prima generaţie a supercar-ului i8. Succesorul va fi un model 100% electric

20 Ianuarie 2020, 17:43
Denis Godorozea
Deşi BMW nu a anunţat oficial data pensionării supercar-ului hibrid i8, se pare că modelul va fi eliminat definitiv din gamă pe parcursul acestui an. Showroom-urile vor închide comenzile pentru modelul respectiv din luna martie a acestui an, iar succesorul va fi prezentat nu mai devreme decât peste 3-5 ani.
Potrivit informaţiilor furnizate de publicaţia Autocar, BMW va finaliza producţia supercar-ului i8 în luna aprilie a acestui an. Concomitent reprezentanţele britanice BMW au confirmat pentru presă că nu vor mai înregistra comenzile pentru i8 din luna martie, iar modelele existente sunt comercializate cu reduceri substanţiale la preţul iniţial, de până la 20,000 lire sterline.
Bavarezii îşi doresc o gamă de modele din seria i 100% electrică, pe când supercar-ul i8 este un model cu propulsie hibridă. Nu se cunoaşte dacă succesorul acestuia va păstra indicile actualului model, însă cu siguranţă în gama viitoare BMW i se va regăsi un model de performanţă, care va fi dezvoltat pe baza conceptului Vision M Next, prezentat cu câteva luni mai devreme. Modelul de serie va debuta pe parcursul următorilor 5 ani şi va fi construit în colaborare cu specialiştii din cadrul BMW i Motorsport din Formula E.
0
1,101
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!