Bentley lansează ediţia de adio pentru Mulsanne — limuzina de lux părăseşte definitiv linia de producţie

15 Ianuarie 2020, 17:17
Denis Godorozea
Bentley anunţă sfârşitul carieriei pentru modelul Mulsanne — limuzina de lux părăseşte definitiv gama constructorului britanic, iar rolul de navă amiral va fi, astfel, preluat de proaspăta generaţie Flying Spur. Cu această ocazie britanicii lansează ediţia de adio, denumită Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner, cu câteva elemente mai speciale, model de colecţie, care peste câteva decenii ar urma să aibă un preţ simţitor mai mare.
Odată cu pensionarea lui Mulsanne, cei de la Bentley omagiază benzinarul V8 de 6.75 litri, care este cel mai logneviv motor de acest tip din istoria companiei britanice, or pentru prima dată un V8 cu o asemenea cilindree şi-a făcut apariţia sub capota Bentley S2.
După cum sugerează şi denumirea seriei speciale la crearea versiunii de adio au contribuit şi specialiştii din cadrul atelierului Mulliner, care au pregătit picanterii exclusive pentru limuzina de lux finală. În total versiunea respectivă va enumera doar 30 unităţi Mulsanne, ce se vor distinge prin nuanţa albastră de caroserie cu elemente decorative vopsite într-un negru-lucios cu schiţa motorului V8 aplicată pe mai multe accesorii exterioare cromate. Pe capotă se etalează sigla constructorului britanic, iar jantele originale Mulsanne Speed sunt ornamentate cu accente de culoare neagră.
Tapiseria de la interior este brodată cu sigla ediţiei speciale, aceasta făcându-şi loc şi pe consola centrală pe un tablou special, unde mai este aplicat şi numărul de ordine a fiecărei limuzine din seria celor 30 unităţi Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner.

Sub capota limuzinei, bineînţeles, s-a situat benzinarul turbo V8 de 6.75 litri, capabil să dezvolte un maxim de 537 CP şi 1,000 Nm. De altfel, şi scutul superior al motorului va dispune acumde o placă mai specială: dacă până în prezent motoarele erau dotate cu o placă specială cu semnătura specialistului care l-a şi asamblat, modelele seriei speciale vor avea plăci semnate de CEO-ul Bentley, Adrian Hallmark.
Cu această ediţie specială va fi finalizată istoria modelului Mulsanne, care nu va avea un succesor direct în viitor. Noua navă amiral va deveni, astfel, Bentley Flying Spur, care urmează să se aleagă în viitor şi cu o versiune electrificată.
0
2,635
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!