Care au fost cele mai solicitate culori de automobile în 2019?

20 Ianuarie 2020, 10:41
Denis Godorozea
Divizia europeană Automotive Color Design din cadrul companiei germane BASF a publicat date statistice despre cele mai solicitate culori în industria auto pentru anul 2019. Preferinţele cumpărătorilor de automobile noi nu se disting prea mult, însă, comparativ cu anul 2018, nuanţele de alb şi negru fiind tradiţional cele mai solicitate în rândul automobiliştilor.
Astfel, nuanţa albă a fost cea mai populară în rândul cumpărătorilor de automobile la nivel global, pentru culoarea respectivă au optat 39% din cumpărătorii de automobile noi. Printre alte cele mai solicitate nuanţe se enumeră negru, gri şi argintiu, însă cota lor este infimă comparativ cu nuanţa albă, or acestea doar la un loc indică o cotă similară de 39%. Printre alte preferinţe se enumeră culorile de albastru (9%) şi roşu (7%).
Pe Bătrânul Continent preferinţele sunt cam aceleaşi: aici 33% din cumpărători au optat pentru o maşină albă, iar o ascensiune puternică, comparativ cu anii precedenţi, a fost înregistrată de nuanţa de gri, pentru care au optat 20% din cumpărătorii de automobile noi în 2019.

Şi voi, dragi prieteni, ce culoare aţi prefera pentru un viitor automobil?
0
2,999
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!