Cea de-a doua generaţie Toyota Mirai se prezintă în versiunea de serie destinată pieţei europene

15 Ianuarie 2020, 12:36
Denis Godorozea
Toyota a prezentat imagini oficiale cu versiunea de serie a celei de-a doua generaţie a electromobilului Mirai care, aşa cum era de aşteptat, nu se distinge prea mult de prototipul de pre-serie prezentat acum câteva luni. Totodată, constructorul japonez a publicat informaţii noi despre modelul electric cu celule de hidrogen, ce urmează să se lanseze pe piaţă în viitorul apropiat.
Noua generaţie Toyota Mirai a surprins pasionaţii auto în ziua premierei — debutul noului electromobil alimentat cu hidrogen a fost o surpriză pentru presă, or anterior niponii nu au anticipat prezentarea acestuia cu o serie de concepte, aşa cum ne obişnuiesc constructorii auto. Afară de aceasta, noua generaţie Mirai a fost modificată complet în raport cu predecesorul, designul şi silueta futuristă fiind schimbate cu o caroserie de tip sedan, mai dinamică şi mai clasică, în timp ce interiorul a avansat mult în materie de design şi calitatea materialelor.
Noua generaţie Toyota Mirai are la bază platforma modulară globală a niponilor TNGA, comună cu noile generaţii Camry, Prius şi RAV4. Asta înseamnă că Mirai va oferi cam aceleaşi senzaţii în condus, pe care le pot oferi şi aceste modele. Ei bine, poate nu va surprinde cu manevrabilitate de excepţie, însă noile modele ce au la bază platforma TNGA au avansat mult în acest sens comparativ cu predecesorii.
Comparativ cu prima generaţie Mirai II va oferi o autonomie extinsă cu circa 30% graţie celor trei rezervoare de hidrogen, ceea ce înseamnă că va putea parcurge circa 650-700 km cu un singur plin de hidrogen, dacă e să ne amintim că precedenta generaţie are o autonomie declarată de 500 km.
Cam aici se limitează informaţiile oferite de Toyota pentru noua generaţie Mirai, însă electromobilul cu siguranţă va fi protagonistul niponilor la unul dintre evenimentele auto internaţionale ce vor avea loc pe parcursul acestui an, tot atunci compania va oferi informaţii complete despre noul sedan stilat. Lansarea pe piaţă pe pieţele de primă importanţă, America de Nord şi Europa, va avea loc până la finalul anului curent.
0
2,560
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!