Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Dacia lansează o versiune cu gaz petrol lichefiat de uzină pentru Duster

9 Ianuarie 2020 - 14:43
Denis Godorozea
Dacia suplineşte lista motorizărilor disponibile pentru propria gamă de modele cu o nouă versiune cu gaz petrol lichefiat (GPL). Primul model pe listă care beneficiază de noua motorizare este SUV-ul Duster, însă ulterior o asemenea versiune va fi disponibilă pentru aproape toată gama de modele a constructorului din Mioveni.
Noul Duster Eco-G este echipat cu un rezervor de gaz amplasat în locul roţii de rezervă. Totodată, cei de la Dacia susţin că noua versiune a fost înzestrată cu întreg setul de sisteme de siguranţă necesare pentru vehiculele cu sisteme de propulsie cu GPL, astfel încât Duster Eco-G va avea acces inclusiv în parcările subterane, fără restricţii.
Potrivit informaţiilor furnizate de Dacia, noul Duster cu GPL oferă o autonomie de până la 1,000 kilometri, utilizând ambele rezervoare de combustibil. Cel din spatele volanului poate alege individual dacă vrea să ruleze alimentând cu benzină sau GPL, iar în cazul că rezervele de gaz sunt epuizate, crossover-ul va trece automatizat la benzină. Propulsorul este capabil să ofere la activ 100 CP şi 170 Nm, iar comparativ cu versiunile clasice cu motoare alimentate doar cu benzină noul Duster produce cu circa 10% mai puţin CO2. Afară de aceasta, raportat la cheltuielile pentru combustibil, Duster Eco-G promite să fie cu până la 30% mai eficient decât un SUV similar cu propulsor pe benzină, şi cu 8% mai eficient comparativ cu un Duster cu propulsor pe motorină sub capotă.
Duster este doar primul model din gamă disponibil cu noua motorizare Eco-G. Ulterior aceasta va migra şi pe celelalte modele din gamă inclusiv Sandero, Logan şi Lodgy, unicul model care nu va dispune de această versiune fiind monovolumul Dokker. În Franţa Duster Eco-G are un preţ de pornire de 12,490 euro, deci similar cu preţul unei versiuni pe benzină.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter