Daimler va livra 50 autobuze 100% electrice pentru transportul elevilor

22 Ianuarie 2020, 17:36
Denis Godorozea
Daimler a anunţat startul livrărilor a 50 de autobuze cu sistem de propulsie 100% electrică. Autobuzele vor fi destinate transportării elevilor şi studenţilor şi vin să înlocuiască actualul transport public din statul american Virginia, echipat cu propulsoare termice alimentate cu motorină.

În cadrul proiectului, autorităţile statului Virginia îşi propun să înlocuiască întreg parcul de unităţi de transport destinate instituţiilor de învăţământ cu unele noi, 100% electrice, la ora actuală parcul format din 1,050 vehicule fiind compus din autobuze standard cu propulsoare alimentate cu motorină.
Cel puţin 50 de unităţi electrice noi vor fi livrate de Daimler, prin intermediul brandului Freightliner, care produce şi comercializează în SUA autobuze, camioane şi alte tipuri de transport public sau utilitar. Astfel, germanii au obţinut cea mai mare cotă în cadrul proiectului pe lângă alţi participanţi, constructori de vehicule electrice.

Autobuzul denumit Jouley a fost dezvoltat în cooperare cu compania Proterra din California. Capacitatea bateriei de 220 kWh asigură o autonomie de 134 mile autobuzului, echivalentul a 216 kilometri, iar rezervele de energie pot fi suplinite de la o sursă de alimentare cu până la 60 kW timp de aproximativ 3 ore.
0
1,118
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!