Deşi a renunţat în totalitate la dieseluri, Porsche a avut creşteri record de vânzări în 2019

13 Ianuarie 2020, 11:46
Ilie Toma
De ceva vreme bună, încă de la apogeul scandalului Dieselgate, Porsche nu mai are nici o motorizare diesel în gamă şi mulţi fani ai mărcii ar fi spus că motoarele diesel nici măcar n-ar fi trebuit sub capotele Porsche niciodată. Însă unii analişti economici priviseră sceptic această decizie de a renunţa brusc la motorizările diesel pe toată gama, inclusiv pe SUV-ul Cayenne, acolo unde versiunile diesel aveau o cotă destul de impunătoare în vânzări.

Dar iată că rezultatele de vânzări din anul 2019 ne arată că pasul celor de la Porsche n-a fost deloc greşit. Marca germană a înregistrat un record absolut, livrând 280,800 automobile, mai mult decât în oricare alt an din istoria sa. Iar asta înseamnă o creştere de 10% faţă de anul 2018, creşterea fiind mai marcă decât a tuturor mărcilor din triada germană premium, de exemplu.
Cel mai popular model al mărcii în 2019 a fost SUV-ul Porsche Macan, care cuantifică aproape 100 mii de unităţi, sau, mai exact — 99,944 exemplare. Eh, încă 56 de exemplare nu i-au ajuns modelului pentru a bifa exact o sută de mii de unităţi! Livările lui Macan au crescut cu 16% faţă de 2018.

O creştere şi mai mare faţă de 2018 a avut-o SUV-ul Cayenne, care şi-a sporit vânzările în 2019 cu tocmai 29% faţă de anul anterior, până la un număr de 92,055 exemplare. Astfel, doar cele două SUV-uri menţionate mai sus, neluând în calcul şi mai proaspătul Cayenne Coupe, cuantifică deja 192 mii de unităţi din cele 280 mii vândute. Dacă mai punem la socoteală şi versiunea coupe, asta înseamnă că-n prezent mai mult de 2/3 din exemplare Porsche vândute sunt SUV-uri şi mai puţin de 1/3 revin modelelor precum Panamera şi celebrele sportcar-uri ale mărcii, precum 911, Boxster sau Cayman.
0
1,470
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!