Elon Musk şi ideile lui năstruşnice: miliardarul vrea să lanseze noul Tesla Cybertruck pe Marte

3 Ianuarie 2020, 19:38
Denis Godorozea
Proaspătul pick-up electric Tesla Cybertruck a marcat premiera acum câteva săptămâni şi a devenit subiectul principal de ştiri nu doar pe site-urile dedicate lumii auto, dar în întreg spaţiul web. O astfel de atenţie a fost cucerită nu atât prin substratul tehnic şi caracteristicile noului model, cât datorită designului avangardist, or un nimeni altcineva nu a mai avut un astfel automobil de serie. Ei bine, se pare că Elon Musk şi cea mai nouă creaţie a sa vor deveni din nou un subiect de discuţii fierbinte, căci pick-up-ul electric pare a fi următorul "candidat" în lista cuceritorilor spaţiului cosmic a miliardarului american.
Fondatorul Tesla şi companiei SpaceX, Elon Musk a identificat o reţetă perfectă de PR cu ideea de a lansa în spaţiul cosmic propriul electromobil Tesla Roadster la bordul rachetei Falcon Heavy la începutul anului 2018. Mai nou, cu câteva zile mai devreme miliardarul a fost întrebat de un utilizator de Twitter dacă planifică să lanseze în spaţiu în cadrul misiunii SpaceX un Cybertruck spre Marte. Musk a răspuns, însă, cu un singur smile, după cum obişnueşte, fără a nega această idee.
Aşadar, se pare că în cadrul unui ulterior program de promovare, Cybertruck şi-ar putea face loc la bordul navei cosmice SpaceX, care va porni spre Planeta Roşie în 2022. De altfel, dacă e să ţinem cont de informaţiile distribuite de Tesla, noul Cybertruck ar putea cu uşurinţă supravieţui pe întreaga durată a călătoriei, dar şi în afara rachetei pe Marte, având caroseria compusă din materiale utilizate de SpaceX în construcţia navelor cosmice.
Mai mult, teoretic Cybertruck ar putea naviga pe propriile roţi pe Planeta Roşie, având un sistem de propulsie 100% electric, care comparativ cu cele convenţionale cu combustie internă, nu are nevoie de oxigen pentru a rula. Astfel, cei de la Tesla urmează doar să dezvolte un sistem de pilot automat pentru Marte, sau un sistem care să permită rularea maşinii la distanţe cosmice :)
0
2,461
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!