Informaţii despre viitoarea generaţie Toyota GT86: denumire nouă şi design modificat

16 Ianuarie 2020, 15:34
Denis Godorozea
Toyota planifică să diversifice oferta în segmentul automobilelor de performanţă şi să suplinească gama diviziei Gazoo Racing. După lansarea noilor GR Supra şi GR Yaris, divizia de performanţă a niponilor va prelua şi modelul GT86, care cu schimbul de generaţii va fi redenumit în GR86. Totodată, noul model va fi în continuare dezvoltat în cooperare cu Subaru.
Noile Toyota GT86 şi Subaru BRZ vor avea la bază platforma GA-C, derivată din arhitectura globală TNGA, care stă la baza gamei actuale Toyota, inclusiv Prius, Camry şi RAV4, deşi anterior se specula că noile sportcar-uri vor fi construite pe platforma Impreza. Companiile nipone nu au decis încă ce sistem de propulsie va avea loc sub capotele noilor sportcar-uri, în ecuaţie fiind incluse benzinarele boxer a celor de la Subaru, dar şi unităţi hibride Toyota.
Din punct de vedere stilistic BRZ şi GT86/GR86 se vor distinge mult. Subaru va avea un aspect exterior inspirat de la actuala gamă de modele, pe când Toyota va avea un aspect inspirat de la conceptul GR HVSports, prezentat în primăvara anului 2017 la Tokyo.
Actuala Toyota GT86 are sub capotă benzinarul boxer livrat de Subaru, de 2.0 litri, ce poate livra 200 sau 208 CP, în dependenţă de piaţă şi versiune. Motorul se cuplează la cutia manuală cu 6 rapoarte sau la una automată, ce transmite cuplul pe puntea spate. Noua generaţie urmează să debuteze în 2021.
0
1,570
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!