Inspirat din Avatar: Mercedes-Benz prezintă la CES 2020 conceptul spectaculos Vision AVTR

9 Ianuarie 2020, 08:07
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a pregătit o surpriză pentru fanii tehnologiilor noi şi curentului Sci-Fi în cadrul expoziţiei Consumer Electronics Show 2020 (CES) — conceptul spectaculos Vision AVTR, inspirat de renumitul blockbuster Avatar din 2009. Conceptul uimeşte prin formele sale şi designul futurist, dar şi tehnologii noi prezentate de germani în premieră în cadrul unui sistem de propulsie electric.
Vision AVTR este un show-car absolut, un asemenea model nu se va regăsi în gama constructorului din Stuttgart nici peste 30 ani, însă acesta prezintă tehnologiile care ulterior vor fi implementate parţial pe modelele de serie, iar noutăţi la bordul conceptului sunt mai multe. Ei bine, până şi imaginile oficiale publicate de Mercedes-Benz surprind conceptul într-un spaţiu virtual asemănător celui din pelicula Avatar, iar persoane ce au participat la producţia blockbuster-ului american au consultat designerii şi inginerii germani. Mai mult de atât, în cadrul CES 2020 showcar-ul a fost prezentat de James Cameron, autorul şi producătorul filmului original.
La interiorul Vision AVTR au loc patru persoane, pe scaune confortabile cu sistem multimedia sofisticat, ce poate fi accesat concomitent de toţi pasagerii de la bord, iar interacţiunea cu acesta are loc inclusiv prin holograme. Bineînţeles, maşina are şi un sistem de pilot automat inclus, unul complet autonom, cel puţin teoretic, iar astfel la bord lipsesc elementele de control tradiţionale, precum volanul şi pedalele.
Substratul tehnic şi sistemul de propulsie electrică sunt acele tehnologii care vor migra pe maşinile de serie cu sigla Mercedes-Benz cel mai curând. Vision AVTR este propulsat de două motoare electrice cu peste 475 CP la activ. Bateria ce alimentează motoarele este una record, de altfel, de 110 kWh, ce promite o autonomie maximă de circa 700 km.
0
7,825
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!