La grila de start a Raliului Dakar pentru prima dată se va alinia un camion cu propulsie hibridă

3 Ianuarie 2020, 15:22
Denis Godorozea
În acest an la grila de start a Raliului Dakar pentru prima dată în istorie se va alinia un camion cu propulsie hibridă. Companiile ZF şi MKR Technology au pregătit un bolid electrificat pe baza camionului Renault Trucks C 460 pentru echipa olandeză de curse Riwald Dakar.
Inginerii au echipat camionul cu prototipul sistemului CeTrax Lite RS, care include un motor electric situat pe puntea faţă, acţionat pentru a asista propulsorul turbodiesel. Sistemul include o nouă unitate de control pentru a ajusta modurile de funcţionare a propulsorului termic în cadrul sistemului hibrid.

Propulsorul turbodiesel oferă la activ 1,040 CP şi 4,600 Nm, iar sistemul adiţional CeTrax Lite RS aduce un surplus de cel mult 204 CP şi 1,400 Nm. Echipa Riwald Dakar a testat bolidul de curse "în teren" şi au ajuns la concluzia că noul bolid echipat cu sistemul electric CeTrax Lite RS este simţitor mai rapid decât acelaşi camion cu sistem de propulsie clasic. Olandezii nu au specificat, însă, caracteristicile dinamice.
Camionul va putea fi urmărit în acţiune în doar câteva zile — în acest an Raliul Dakar începe la 5 ianuarie în Arabia Saudită, pentru prima dată în istoria curselor Dakar.
0
1,822
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!