Măsuri drastice întreprinse de autorităţile din Barcelona: maşinile întregistrate până în 2000 interzise în oraş!

6 Ianuarie 2020, 17:08
Denis Godorozea
Autorităţile spaniole au decis să recurgă la măsuri drastice pentru a reduce poluarea aerului din capitală prin restricţii noi impuse automobilelor. De această dată sunt vizate automobilele înmatriculate pentru prima dată până în anul 2000, indiferent de standardul de poluare şi combustibilul utilizat, şi maşinile cu propulsoare pe motorină înmatriculate până în 2006.

Starea ecologică în Barcelona este alarmantă, iar numărul deceselor premature este aproape de 500 cazuri pe an. Potrivit autorităţilor, principalul motiv este aerul poluat. Astfel, de la începutul acestui an a intrat în vigoare noua lege care să restricţioneze accesul în oraş anumitor grupuri de automobile.
Restricţiile, însă, nu sunt atât de dramatice: autorităţile au decis să interzică accesul în oraş maşinilor pe benzină, înmatriculate pentru prima dată până în anul 2000 şi maşinilor pe motorină înmatriculate pentru prima dată până în 2006. Restricţiile sunt impuse în zilele de muncă, între orele 7:00 şi 20:00. În restul zilelor şi orelor automobilele pot circula în regim normal. Afară de aceasta, fiecare maşină care face parte din categoria celor interzise poate intra în oraş în ciuda noilor prevederi de cel mult 10 ori pe an, în caz de urgenţă.

Sunt prevăzute şi amenzi pentru cei ce nu vor respecta noile restricţii, între 100 şi 150 euro. Pentru a monitoriza traficul şi a sancţiona şoferii nedisciplinaţi, în acest sens vor fi instalate 150 camere de supraveghere în punctele-cheie ale oraşului. Potrivit estimărilor restricţiile vor afecta aproximativ 50 mii automobile şi vor duce la reducerea emisiilor de oxizi de azot cu circa 15%.
0
1,830
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!