Mit sau realitate: cei de la Kalaşnikov au verificat dacă rezervorul de combustibil explodează din cauza gloanţelor

23 Ianuarie 2020, 09:09
Denis Godorozea
Angajaţii concernului rusesc Kalaşnikov şi-au propus să supună testului mitul inspirat din filmele de acţiune, potrivit căruia automobilele adesea explodează din cauza unui glonţ ochit direct în rezervorul de combustibil. De altfel, asemenea experimente au fost iniţiate anterior şi de alţi entuziaşti, inclusiv renumiţii Jamie Hyneman şi Adam Savage în cadrul emisiunii Mythbusters. Să vedem, deci, ce rezultate au obţinut cei de la Kalaşnikov.

Echipa din Rusia nu a îndrăznit să tragă într-un automobil, iar în loc de rezervorul de maşină a fost utilizat un rezervor portabil, metalic, cu un volum de 10 litri, care potrivit organizatorilor este identic rezervorului unui automobil de serie. În cadrul experimentului entuziaştii au tras în rezervoare cu benzină şi motorină, iar pentru a obţine o situaţie în care riscul unei explozii este maxim, rezervoarele nu au fost suplinite la maxim cu combustibil, astfel încât pe interior să rămână loc vaporilor de carburanţi, or anume vaporii generează un risc sporit de explozie.

Cei de la Kalaşnikov au tras în partea de sus a rezervoarelor, unde se concentrează vaporii de combustibil, dar şi în partea de jos, unde se afla combustibilul. Trăgătorul a împuşcat de la o distanţă de circa 50 metri cu cartuşe de trei tipuri. Ce le-a reuşit să stabilească celor de la Kalaşnikov vă invităm să urmăriţi în materialul video de mai jos. De menţionat, că o explozie, totuşi, a avut loc, însă pentru a o obţine organizatorii s-au văzut nevoiţi niţel să trişeze.
0
3,866
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!