Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Nissan infirmă informaţiile apărute în presă precum că ar planifica să rupă alianţa cu Renault

14 Ianuarie 2020 - 13:41
Denis Godorozea
Nissan a emis un comunicat de presă oficial prin care infirmă informaţiile apărute recent în presă, precum că compania niponă planifică să părăsească urgent Alianţa. Potrivit niponilor, cooperarea cu Renault aduce beneficii celor două companii şi contribuie la dezvoltarea gamei de modele.

Mai devreme Financial Times a publicat o ştire cu referire la surse anonime din interiorul companiei nipone, care au declarat că cei de la Nissan nu sunt mulţumiţi de starea lucrurilor în Alianţă şi unificarea tehnologiilor cu francezii. Mai mult, sursa citată a anunţat că conducerea Nissan este în căutarea unor măsuri urgente de a scăpa de influenţa francezilor şi pentru a crea o gamă de modele proprie, fărăplatforme tehnice comune cu modelele Renault. Potrivit sursei, relaţiile acţionarilor şi conducerii celor două concerne s-ar fi înrăutăţit în urma evadării lui Carlos Ghosn din Japonia.

În prezent Renault şi Nissan au o gamă de modele în mare parte unificată. Francezii lansează SUV-uri, offroader-e şi pick-up-uri pe baza platformelor şi modelelor cu sigla Nissan, în timp ce niponii utilizează platformele bugetare din cadrul Renault şi unităţile de propulsie, în special cele pe motorină din seria dCi. La ora actuală companiile se pregătesc să lanseze noile generaţii Renault Kadjar şi Nissan Qashqai, care vor avea în continuare un substrat tehnic comun.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter