Norvegia este ţara europeană cu cel mai sigur trafic rutier: nici un copil nu a decedat în accidente rutiere în 2019

6 Ianuarie 2020, 13:46
Denis Godorozea
Norvegia este cea mai sigură ţară europeană din punct de vedere al traficului rutier — în 2019 ţara a înregistrat cel mai mic număr de decese în accidente rutiere din Europa. Totodată, pe parcursul anului trecut Norvegia a înregistrat câteva recorduri importante în domeniul siguranţei rutiere.

Potrivit datelor furnizate de Administraţia Drumurilor Publice, în 2019 în urma accidentelor rutiere în Norvegia au decedat 110 persoane, ceea ce constituie circa 20 decese la un milion de persoane. Pentru prima dată pe parcursul anului trecut nici un copil în vârstă de până la 16 ani nu şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier în ţara respectivă. Un alt record important revine capitalei norvegiene, Oslo, unde pe întreg parcursul anului trecut din cauza accidentelor rutiere a decedat o singură persoană.
Rezultatele îmbucurătoare se datorează programului Vision Zero, lansat în 2002. Conform programului pe întreg teritoriul ţării, inclusiv pe şosele viteza medie de deplasare a fost redusă, iar în oraşele mari, în special în Oslo au apărut zone cu trafic rutier restricţionat. Concomitent autorităţile stimulează cetăţenii să renunţe la automobile personale în favoarea bicicletelor, aici fiind dezvoltată o infrastructură avansată pentru ciclişti.

Pe de altă parte, situaţia în domeniu în ţara noastră rămâne a fi alarmantă şi pe parcursul anului 2019, pe întreg teritoriul ţării fiind înregistrate decese în urma accidentelor grave produse săptămânal. Cu o statistică în acest sens pentru ţara noastră vom reveni într-o ştire ulterioară.
0
3,367
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!