Noua generaţie Nissan Qashqai se prezintă în acest an. SUV-ul va primi o motorizare hibridă neobişnuită

29 Ianuarie 2020, 17:16
Denis Godorozea
În a doua jumătate a acestui an va marca premiera cea de-a treia generaţie Nissan Qashqai. Niponii pregătesc actualizări majore pentru unul dintre cele mai solicitate modele din gamă, la nivel de design dar şi substrat tehnic, iar primele informaţii au fost publicate de Autocar.
Noul Qashqai va avea la bază o platformă modulară nouă, comună cu alte modele compacte din gama niponilor, dar şi cu francezii de la Renault, inclusiv noul Kadjar. Designul SUV-ului va fi modificat complet, limbajul stilistic fiind inspirat de la conceptul IMQ (în imagini) şi noua generaţie Nissan Juke. O mică revoluţie va avea loc şi la interior, unde Qashqai va beneficia pentru prima dată de un instrumentar de bord digital şi un sistem multimedia nou, cu ecran simţitor mai generos.

Potrivit informaţiilor preliminare noul Qashqai va renunţa complet la propulsoare termice clasice, noua generaţie fiind disponibilă doar cu motorizări hibride, or în listă se aşteaptă cel puţin un sistem micro-hibrid şi unul de tip plug-in hybrid. De la compacta Note noul Qashqai va prelua sistemul e-Power, unul mai puţin obişnuit în rândul automobilelor de serie: sistemul este compus dintr-un motor termic şi unul electric, cel din urmă fiind amplasat pe puntea faţă, benzinarul având rol de energy-booster care să încarce bateria.
Premiera noului Nissan Qashqai va avea loc în luna septembrie a acestui an în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Debutul pe piaţă va avea loc până la finalul acestui an. Cea de-a treia generaţie are misiunea de a restabili poziţia de lider în segmentul SUV-urilor deţinută de actuala generaţie câţiva ani consecutiv. Anul 2019 a fost încheiat, însă, cu o înfrângere în faţa crossover-ului german Volkswagen Tiguan.
0
5,450
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!