Noua generaţie Porsche 911 primeşte prima ediţie specială în Belgia

2 Ianuarie 2020, 13:47
Denis Godorozea
Noua generaţie Porsche 911 beneficiază de o primă ediţie specială Belgian Legend Edition, dedicată pilotului de curse Jacky Ickx, care marchează jubileul de 75 ani. Ickx a fost pilot de curse în echipa Porsche şi a adus multiple victorii constructorului din Stuttgart între anii 1970 şi 1980, printre care 4 victorii la renumita cursă de anduranţă de la Le Mans. În total în cursa respectivă Ickx a cucerit 6 victorii.
Actuala generaţie Porsche 911 a debutat în premieră mondială la finalul anului 2018, de atunci, însă, modelul iconic german nu a primit o ediţie specială de uzină. Versiunea Belgian Legend Edition a fost comandată de importatorul constructorului german în Belgia şi pregătită de forţele comune Porsche Manufaktur şi Style Porsche.
Pentru ediţia specială designerii şi inginerii s-au inspirat de la bolizii din anii 1970 — 1980, cu care Ickx a participat în curse, iar caroseria a fost vopsită într-o combinaţie de albastru X Blue şi alb, identică cu cea a căştii pilotului. La baza noii ediţii speciale este versiunea 911 Carrera 4S. La exterior coupe-urile din seria Belgian Legend Edition se vor distinge prin siglele speciale cu drapelul Belgiei, semnătura şi numele pilotului legendar. Sigle similare se regăsesc la interior, care este tapisat cu piele fină de culoare gri. Comparativ cu alte versiuni Carrera 4S ai coupe-urilor 911, ediţia specială are incluse opţionale exclusive, precum comenzi electrice pentru ajustarea scaunului şoferului.
Precum şi coupe-urile standard, în această ipostază Porsche 911 mizează pe benzinarul boxer de 3.0 litri, cu 6 cilindri, 450 CP şi 530 Nm la activ. Motorul se cuplează la cutia robotizată PDK cu 7 rapoarte. Coupe-ul poate accelera până la 100 km/h în 3.6 secunde, având o viteză maximă de 306 km/h.
În total vor fi produse doar 75 unităţi Porsche 911 Belgian Legend Edition, toate fiind destinate exclusiv pieţei din Belgia.
0
1,202
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!