Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noua încercare a chinezilor de a cuceri Europa: SUV-ul Changan Uni-T va ataca Skoda Kodiaq şi VW Tiguan

13 Ianuarie 2020 - 13:52
Denis Godorozea
Changan prezintă primele imagini şi informaţii despre noul SUV din gamă, denumit Uni-T. Proaspătul model chinez va debuta în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a acestui an, iar locul premierei nu este ales aleatoriu, or cu Uni-T chinezii îşi propun să cucerească Bătrânul Continent. Să vedem, deci, ce şanse are noul model chinez faţă în faţă cu cei mai solicitaţi rivali din Europa.
Modelele Changan nu sunt disponibile în prezent pe piaţa Uniunii Europene, deşi de mai mulţi ani compania a părăsit hotarele Chinei. Primul model destinat pieţelor de pe Bătrânul Continent va fi crossover-ul compact Uni-T. Se pare că chinezii mizează mult pe noul model, or acesta se distinge prea mult de gama actuală de modele Changan, având un limbaj stilistic original, mai stilat. Ei bine, anumite elemente stilistice, aparent, au fost inspirate de la granzii industriei auto mondiale.
În lungime SUV-ul măsoară 4,515 mm, având un ampatament de 2,710 mm, deci la acest capitol Uni-T se va situa între modelele Skoda Kodiaq şi Skoda Karoq, de exemplu. Cel mai probabil, pentru a atrage mai mulţi cumpărători, Changan va menţine şi un preţ mai accesibil pentru modelul său, însă acesta poate uimi cu tehnologii "mai premium", precum faruri full-LED şi mânere ascunse în interiorul portierelor. Aspectul exterior mai este condimentat de jantele de 19 ţoli, eleronul dublu montat pe partea de sus a haionului şi cele două terminaţii duble ale sistemului de evacuare integrate în bara de protecţie spate.
Chinezii nu au dezvăluit prea multe informaţii despre substratul tehnic al proaspătului Uni-T. Cel mai probabil, însă, acesta nu va oferi vreo motorizare hibridă, iar printre unităţile de propulsie anunţate la data publicării primelor imagini sunt enumerate doar două motoare turboaspirate, pe benzină, de 1.5 şi 2.0 litri. Caracteristicile motoarelor nu au fost dezvăluite. Surse din interiorul companiei sugerează că indiferent de nivel de echipare şi motorizare, Uni-T va avea doar tracţiune pe puntea faţă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter