O nouă şansă pentru monovolumele Ford? Modelele Galaxy şi S-Max vor avea versiuni hibride

20 Ianuarie 2020, 09:08
Denis Godorozea
Deşi a anunţat anterior eliminarea definitivă din gamă a monovolumelor Galaxy şi S-Max, se pare că cei de la Ford nu planifică să sacrifice modelele respective în viitorul apropiat. Astfel, cele două modele au primit acum câte o motorizare nouă, electrificată, iar asta deşi actualizarea de mijloc de carieră a avut loc acum câteva luni. Aceasta însă nu înseamnă că constructorul planifică să ofere celor două modele o nouă şansă — Galaxy şi S-Max nu vor avea succesori.

Ford va elimina în următorii ani modelele Galaxy şi S-Max din gama globală, însă această pensionare nu va avea loc chiar în următoarele luni — se pare că americanii şi-au propus să profite la maxim de pe cele două modele utilizând mijloacele existente. După o actualizare amplă a motorizărilor în 2018 şi un facelift consistent în toamna anului 2019, Ford introduce, mai nou, motorizări electrificate pentru monovolumele mari.
Galaxy şi S-Max au preluat motorizarea hibridă clasică de la crossover-ul Kuga. Aceasta include benzinarul aspirat natural de 2.5 litri cu ciclu Atkinson şi un motor electric. Ford nu a dezvăluit mai multe informaţii, însă presa occidentală anticipează că monovolumele vor avea la activ circa 200 CP, deşi în cazul crossover-ului Kuga în aceeaşi ipostază sistemul oferă 225 CP. Nu se cunoaşte nici capacitatea bateriei, amplasate în podeaua monovolumului, dar nici autonomia în regim electric. Kuga hibrid poate parcurge până la 56 km în regim 100% electric conform standardului WLTP.

Noile motorizări vor fi disponibile pe piaţa europeană la începutul anului viitor, ceea ce înseamnă că cât Galaxy, atât şi S-Max se vor mai menţine în gamă încă cel puţin doi ani. Bineînţeles, apariţia motorizărilor hibride nu va provoca un boom de cerere pentru cele două monovolume, însă americanii vor beneficia de o creştere a vânzărilor, profitând de pe urma costurilor reduse de adaptare.
0
1,105
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!