Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Opel Insignia GSi facelift preia tehnologiile Peugeot şi primeşte o unitate de propulsie mai eficientă

10 Ianuarie 2020 - 09:13
Denis Godorozea
În cadrul Salonului Auto de la Bruxelles Opel a prezentat versiunea actualizată a versiunii de performanţă Insignia GSi. Imaginile oficiale surprind versiunea cu caroserie break cu substrat tehnic modificat complet. Germanii au preluat mai multe tehnologii de la Peugeot-Citroen, inclusiv unitatea de propulsie şi cutia automată.
În materie de design Opel Insignia GSi a beneficiat de blocuri optice faţă şi spate uşor restilizate, în timp ce elementele de decor specifice versiunii de performanţă nu au suferit metamorfoze vizibile, fiind evidenţiate prin nuanţa contrastantă de gri. Versiunile de top vor beneficia de farurile IntelliLux LED Pixel Light cu 168 elemente de iluminare integrate.
Modificările de ordin tehnic sunt mult mai consistente. Sistemul de frânare nou cu etriere cu patru pistoane este livrat de Brembo, iar unitatea turbo de 2.0 litri de sub capotă livrează acum 230 CP, deşi anterior Insignia GSi oferea la activ 260 CP. Potrivit constructorului, însă, acum Insignia GSi corespunde normelor ecologice înăsprite, iar pentru o eficienţă maximă propulsorul poate deconecta câţiva cilindri într-un regim de condus lejer. În context, cei de la Opel susţin că actualizările au rezultat într-un consum micşorat cu circa 18%. Benzinarul de 2.0 litri se cuplează acum la noua cutie automată cu 9 rapoarte în schimbul celei vechi cu 8 rapoarte.
Pe lista altor îmbunătăţiri, disponibile standard pentru noua Insignia GSi se enumeră noua cameră de marşarier cu o rezoluţie mai bună şi sistem multimedia la bord cu conectivităţi Apple CarPlay şi Android Auto. Vânzările versiunii actualizate vor demara la scurt timp după prezentare, preţul urmând să fie anunţat mai târziu.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter