Premieră: Skoda Kamiq se pregăteşte de aventuri în offroad cu noua versiune Scoutline

15 Ianuarie 2020, 16:24
Denis Godorozea
Skoda lansează în Europa noul Kamiq Scoutline — o versiune mai adaptată pentru aventuri în offroad a celui mai compact crossover din gama cehilor. Kamiq Scoutline a beneficiat de noi elemente decorative şi de protecţie pe exterior, iar pachetul de modificări opţionale poate fi comandat cu toată gama de motorizări disponibile pentru celelalte versiuni.
Skoda Kamiq Scoutline se inspiră mult de la versiunile de offroad a modelelor mai mari, precum Kodiak Scout şi Karoq Scout, de la care a preluat elementele protectoare şi decorative din plastic negru pe partea de jos a caroseriei dar şi aripi. Pe lângă elementele de protecţie nevopsite, Kamiq mai are capacele oglinzilor retrovizoare de culoare argintie, exact precum elementele decorative de pe părţile inferioare ale barelor de protecţie. Bineînţeles, nu lipsesc nici siglele specifice pe aripi şi haion. Standard Kamiq Scoutline va avea blocuri optice spate full-LED şi jante din aliaj de 17 ţoli, opţional fiind disponibile jantele de 18 ţoli.

Cehii nu au publicat imagini cu habitaclul noii versiuni, însă au comunicat că aici se vor regăsi inserţii decorative noi, indisponibile pentru celelalte versiuni. Dintre cele oferite anterior opţional, versiunea Scoutline are incluse standard plăcile decorative din oţel pe pedale, iar volanul şi levierul cutiei de viteze sunt tapisate cu piele. Tapiseria textilă Thermoflux este mai rezistentă decât cea de la bordul versiunilor standard.
Din punct de vedere tehnic, însă, Kamiq Scoutline nu se distinge prea mult de celelalte versiuni, or având la bază platforma tehnică MQB-A0 Kamiq nu poate avea un sistem de tracţiune integrală. Chiar şi aşa, se pare că cehii planifică să dezvolte seria Scoutline ulterior şi aceasta va putea fi bifată în lista opţionalelor şi la achiziţia altor modele din gama actuală. Sub capota crossover-ului se pot situa una dintre unităţile de propulsie oferite standard — benzinarele turbo 1.0 TSI (95 sau 115 CP) şi 1.5 TSI (150 CP), sau turbodieselul 1.6 TDI (115 CP) şi versiunea cu GPL 1.0 G-Tec (90 CP). Motoarele se cuplează la cutii manuale cu 5 sau 6 rapoarte, în funcţie de tipul motorizării, iar opţional poate fi bifată cutia automată DSG cu 7 rapoarte.

Skoda Kamiq Scoutline va marca debutul public în cadrul Salonului Auto de la Geneva în luna martie a acestui an. Vânzările vor demara în luna iunie.
1
2,411
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!