Premieră dublă electrificată la Jeep: SUV-urile Compass şi Renegade debutază cu sistem plug-in hybrid

23 Ianuarie 2020, 15:42
Denis Godorozea
Jeep prezintă versiunile plug-in hybrid de serie pentru SUV-urile Compass şi Renegade. Cele două modele au beneficiat de un sistem de propulsie identic, cu tracţiune integrală electrificată şi câte o ediţie exclusivă de lansare First Edition. Iniţial cele două SUV-uri vor fi disponibile în Italia şi Spania, iar ulterior vor fi lansate şi pe celelalte pieţe din Europa.
Motorizarea plug-in hybrid de pe Compass şi Renegade a primit indicile 4xe, denumire ce sugerează despre prezenţa unui sistem hibrid electrificat de tracţiune integrală. Precum şi în majoritatea modelelor similare, lansate anterior de alţi constructori, Jeep-urile cu 4xe combină un motor termit, ce transmite cuplul doar pe puntea faţă, cu un motor electric, situat pe puntea spate, iar între cele două punţi lipseşte în totalitate o conexiune mecanică clasică.
Sistemul plug-in hybrid este identic pentru ambele modele şi combină un benzinar turbo de 1.3 litri, cuplat la o cutie automată clasică, cu un motor electric. În tandem motoarele livrează 240 CP. Motorul electric este alimentat de la o baterie de 11.4 kWh, amplasată în podeaua maşinii, ce asigură o autonomie de până la 50 km în regim 100% electric. Constructorul italian susţine, că amplasarea bateriei nu a redus din spaţiul oferit la interior şi în portbagaj de versiunile echipate doar cu motoare convenţionale cu combustie internă.
Indiferent de model, versiunea hibridă poate accelera până la 100 km/h în circa 7 secunde, în timp ce viteza maximă este de 200 km/h. Pentru Jeep Compass 4xe este anunţat un consum mediu de combustibil de 1.97 litri, în timp ce Renegade 4xe va indica un consum cuprins între 1.9 şi 2.0 litri.
Iniţial pe piaţă va fi disponibilă ediţia limitată de lansare First Edition, în care cele două SUV-uri beneficiază de elemente decorative speciale şi un nivel superior de echipări. Preţul unui Compass 4xe First Edition este de 45,900 euro, în timp ce Renegade 4xe First Edition va costa cel puţin 40,900 euro. Ulterior vor fi disponibile şi alte versiuni şi nivele de echipare, preţul de pornire al cărora promite să fie mai atractiv pentru clienţi.
0
3,879
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!