Primul model 100% electric în gama Bentley apare peste 5 ani. Informaţii oficiale

3 Ianuarie 2020, 12:31
Denis Godorozea
Bentley planifică să lanseze un model 100% electric peste 5 ani, iar primele informaţii despre viitorul model au fost oferite de oficialii companiei. Potrivit conducerii constructorului britanic, actualele tehnologii şi platforme, de care dispune Concernul Volkswagen, parte a căruia este şi Bentley, nu sunt potrivite pentru un electromobil de lux cu sigla constructorului britanic.
Astfel, cei de la Bentley au decis să dezvolte un model original, care să nu aibă tangenţe cu celelalte electromobile lansate de mărcile din cadrul concernului german. Bineînţeles, un Bentley 100% electric nu poate avea la bază platforma MEB, pe care vor fi construite electromobilele relativ accesibile, printre care Volkswagen, Skoda şi SEAT.
Pe lângă platforma originală, britanicii îşi doresc şi un substrat tehnic mai avansat, iar în locul bateriilor Litiu-Ion Bentley planifică să lanseze un electromobil cu baterii solid-state, care sunt cu cel puţin 30% mai uşoare decât cele utilizate de electromobilele contemporane, dar şi promit o autonomie mai bună. Totodată, viitorul electromobil Bentley nu va avea tangenţe nici cu gama existentă de modele lux britanice. Aşadar, primul electromobil de lux britanic va fi lansat nu mai devreme de 2025.
0
1,100
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!