Recomandarea Car Music de week-end, №33

12 Ianuarie 2020, 13:21
Ilie Toma
Vă spunem salutare la început de an, dragi iubitori de muzică bună şi condus, dar mai ales de muzică bună în timpul condusului! După o pauză de aproape două luni, revenim cu recomandările noastre de albume numai bune pentru episoade plăcute la volan! Deşi le încadrăm în continuare în 3 categorii, unele dintre cele de azi vor fi greu de definit cu certitudine ca aparţinând unui anume stil, dar tocmai asta le face foarte interesante.
Iată, deci, care sunt recomandările de astăzi pentru electronic, jazz şi rock:

Recomandarea Electronic:
Psychemagik — I Feel How this Night Should Look. 2019.
Apple Music | Deezer | Spotify
Trecuse ceva vreme bună de când, tot audiind albume noi de muzică electronică, rămâneam fără mare impresii despre ele şi îmi ziceam „nu, e prea palid pentru a-şi merita recomandarea”. Dar, atunci când am dat peste albumul ăsta, neştiind încă absolut nimic despre Psychemagik, l-am audiat cu câteva întreruperi repetate pentru a zice „mmm, albumul ăsta chiar e bun!” şi pentru a mă uita ce piesă e în redare curentă. E o lansare ce depăşeşte formatul obişnuit al unui album electronic, făcând uz de instrumente acustice în mai multe din piesele sale, dar şi de vocaluri senzaţionale, ce te duc în cu totul alte stiluri, dar albumul în sine e extraordinar de bun. Se pare că duoul britanic Psychemagik şi-a îndeplinit un mare vis al lor prin acest album, ce nu le dădea pace de vreun deceniu încoace, încă de când s-au format. Ei au mai scos albume între timp, dar n-au îndrăznit să exploreze la fel de mult cum au făcut-o în acest album. Iar aici, şi-au zis că în sfârşit trebuie să facă ceea ce le cere sufletul, invitând şi alţi muzicieni pentru colaborarea în câteva piese de pe această creaţie, iar rezultatul e fenomenal. Se va asculta cu plăcere în orice călătorie lungă şi are toate şansele să placă mult încă de la prima audiţie cap-coadă a albumului. Iar dacă vă surprindeţi în prima săptămână ascultându-l de mai multe ori, înseamnă că şi-a meritat cu adevărat recomandarea!

Recomandarea Jazz:
The Comet is Coming — Trust the Lifeforce of the Mistery. 2019.
Apple Music | Deezer | Spotify
Nici acest album nu poate fi catalogat cu certitudine drept jazz. E mai degrabă un jazz cu elemente de science-fiction, poate un pic post apocaliptice, cu ritmuri mai nerăbdătoare uneori şi cu multe sunetele generate electronic, deci teoretic s-ar potrivi mai mult muzicii electronice. Dar totuşi, creatorii lui îl văd mai mult ca o explorare în lumea de viitor a jazz-ului. Şi de această dată vorbim de o trupă britanică, iar ea se descrie drept exploratoare de jazz, NU jazz (adică new jazz), electronică şi rock psychedelic. Albumul e o explorare interesantă, care necesită un pic de răbdare la început, dar care începe apoi să te tragă plăcut în această lume unui jazz cu elemente sci-fi.

Recomandarea Rock:
Rival Sons — Feral Roots. 2019.
Apple Music | Deezer | Spotify
De această dată vorbim de o formaţie rock ce vine din SUA, dar care ne aduce în zilele noastre un hard rock plăcut, demn şi de emblema clasică britanică. Eu aş zice că el se simte suficient de modern în audiţie încât să-i pot compara cu trupe precum Greta van Fleet sau The Temperance Movement, iar audiţia acestui album îţi dă una din acele senzaţii tot mai rare când un proaspăt album hard rock chiar se simte bun şi inspirat. Şi se ascultă plăcut şi în condus, cu un sistem audio suficient de larg în gama de frecvenţe pe care o reproduce.

Audiţie plăcută!

Vedeţi şi:
» Toate recomandările muzicale precedente
0
1,870
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!