S-a zis cu plăcerea la IONITY: reţeaua de staţii de încărcare majorează preţul pentru energie!

17 Ianuarie 2020, 20:44
Denis Godorozea
IONITY a emis un comunicat de presă prin care a informat utilizatorii despre revizuirea preţurilor pentru încărcarea electromobilelor. Astfel, una dintre cele mai mari reţele de staţii de alimentare cu energie a stabilit preţuri mai mari pentru energie. Să vedem, deci, cât vor achita acum proprietarii electromobilelor din Europa pentru a beneficia de prize de încărcare rapidă.
Reţeaua IONITY este una dintre cele mai mari şi răspândite companii ce prestează servicii de încărcare rapidă pentru electromobile din Europa. Redacţia PiataAuto.md a beneficiat de serviciile reţelei în #ElectricUltraMaraton cu trei automobile electrice într-o expediţie prin Europa şi am apreciat atunci disponibilitatea prizelor pe traseul ales de noi, dar şi preţul accesibil pentru serviciile prestate. Amintim că anterior la staţiile IONITY electromobilele puteau încărca, practic, nelimitat şi indiferent de energia electrică consumată, utilizatorii achitau 8 euro per sesiune.
Acum, însă, IONITY exclude opţiunea de 8 euro per sesiune, iar utilizatorii vor achita un preţ de 0.79 euro per kWh consumat, ceea ce înseamnă că dacă ne-am aventura într-o expediţie similară cu #ElectricUltraMaraton cu aceleaşi electromobile, am fi avut să achităm acum:

• Jaguar I-PACE — baterie de 90 kWh * 0.79 euro/kWh = 71.1 euro per sesiune;
• Audi e-tron — baterie de 95 kWh * 0.79 euro/kWh = 75.05 euro per sesiune;
• Hyundai Ioniq — baterie de 28 kWh * 0.79 euro/kWh = 22.12 euro per sesiune.

Cu condiţia că încărcăm bateriile de la 0% până la 100%.
Reţeaua IONITY este una dintre cele mai mari în Europa. Proiectul a fost lansat şi sprijinit de mai multe concerne auto din întreaga lume, precum BMW, Daimler, Ford şi Volkswagen, iar cu câteva luni în urmă şi-a anunţat participarea şi Concernul Hyundai. Astfel, constructorii auto, unii dintre liderii în segmentul electromobilelor în Europa şi pe arena internaţională îşi doresc să dezvolte infrastructura pentru electromobile. În prezent reţeaua IONITY enumeră peste 200 staţii cu peste 860 prize de încărcare rapidă în toată Europa. Noile tarife de 0.79 euro per kWh vor intra în vigoare de la 31 ianuarie 2020.
0
3,580
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!