SUV-ul stilat BMW X2 primeşte în premieră o motorizare plug-in hybrid

9 Ianuarie 2020, 13:37
Denis Godorozea
Cel mai stilat SUV compact din gama bavarezilor primeşte în premieră mondială o motorizare de tip plug-in hybrid — BMW X2 xDrive25e a preluat substratul tehnic de la crossover-ul hibrid BMW X1 xDrive25e, debutat cu 6 luni mai devreme odată cu actualizarea de mijloc de carieră. Substratul tehnic este similar, iar astfel BMW X2 electrificat promite o autonomie de peste 50 km în regim de rulare 100% electric.
Precum şi în cazul crossover-ului X1 xDrive25e, noul BMW X2 plug-in hybrid utilizează benzinarul turbo de 1.5 litri, cu 3 cilindri, asistat de un motor electric. Puterea totală a sistemului este de 220 CP şi 385 Nm. Motorul electric de la bordul crossover-ului coupe compact este alimentat de la o baterie de 10 kWh, ce promite o autonomie în regim 100% electric de circa 57 km, calculată conform standardului WLTP. Cu cele două motoare incluse, într-un regim de exploatare mixt, bavarezii promit un consum de combustibil de doar 1.8 litri.
În această ipostază BMW X2 este oferit doar cu cutie automată cu 6 rapoarte, ce transmite cuplul pe ambele punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală xDrive. Crossover-ul hibrid poate accelera până la 100 km/h în 6.8 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 195 km/h.
BMW X2 xDrive25e poate fi exploatat, de altfel, şi ca un crossover electric, bineînţeles, în limitele capacităţii bateriei. Bavarezii susţin că bateria poate fi încărcată prin intermediul dispozitivului BMW i Wallbox în 3 ore 10 minute, iar pentru a suplini rezervele până la 80% crossover-ul are nevoie de 2 ore 25 minute.
0
1,176
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!